Her yıl Nisan ayının üçüncü haftasında kutlanan Turizm Haftası kutlama etkinlikleri Aydın’da start aldı. Aydın Valiliği önünde toplanan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü çalışanları önce saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Daha sonra Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Halk oyunları gösterisinin de gerçekleştirildiği törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz gerçekleştirdi.

“HAFTAMIZI DOLU DOLU GEÇİRECEĞİZ”

Turizm Haftası’nda çeşitli etkinliklerle toplumsal bir farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını ifade eden Müdür Yılmaz, 43’üncü Turizm Haftası’nın hayırlı olmasını dileyerek, “Bu yılki programımız kültür turizmi, gastronomi, termal ve sağlık üzerine konuları içeriyor. Yaklaşık 350 yıl önce şehrimizi ziyaret eden Evliya Çelebi’nin gezi güzergahıyla programımıza başlayacağız. Evliya Çelebi gezisiyle kültür turizmini biz yeniden hatırlamak istiyoruz. Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi ile birlikte gastronomi turizmi ile ilgili bir program düzenleyeceğiz. Doğa turizmi, termal turizmi, spor turizminin hatırlanması için haftamızı dolu dolu geçirmek istiyoruz” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Bu yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası kapsamında düzenlenen resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini ve hediyelerini takdim eden Vali Köşger, daha sonra öğrencileri tebrik edip turizm sezonuyla ilgili bir değerlendirme yaptı.

“İYİ BİR TURİZM SEZONU OLACAĞINA İNANIYORUZ”

Aydın’ın önemli bir turizm kenti olduğunu ifade eden Vali Köşger, “Aydın, Kuşadası ve Didim ilçeleriyle turizmde marka olmuş illerden biridir. Şu an kültür turizmini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Aydın’da turizmin 4 aya indirgenmesi başlıca sorunlardan birisi. Aydın’da bu kurulu kapasiteyi kullanarak sezonu uzatmamız gerekiyor. Bu da kültür turizmiyle gerçekleştirilebilir. 22 tane antik şehrimiz var. Aydın’ın Ege mutfağına has bir gastronomisi var. Bunların değerlendirilmesi lazım. Bu sene iyi bir turizm sezonu olacağına inanıyoruz. Şu anda otellerde neredeyse doluluk yüzde 100’e ulaşmış durumda. Turizmi sadece yaz ve plaj turizminden çıkarıp 12 aya yaymalıyız. Turizmi kültür turizmi, sağlık turizmi, termal turizmi, kongre turizmiyle çeşitlendirerek sezonu uzatmayı ve kurulu kapasiteyi en etkin bir şekilde kullanmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

“AYDIN KENDİNİ TANITAMIYOR”

Aydın’ın tanıtımı ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Vali Köşger, “Aydın potansiyelinin her alanda en iyi durumda üçte birini kullanamıyor. Aydın kendi potansiyelini kullanamıyor ve kendini tanıtamıyor. Bugüne kadar da tanıtamamış. Burası tarih boyunca birçok medeniyetin merkezi olmuş ve bereketli bir havza. Aydın mevcut olanla yetinip daha fazlası için bir hırsa girmemiş. Teşvik edici ve gayreti arttıracak çalışmalar yapmamız lazım. Tarımda, turizmde ve sanayide yapılacak çok iş var. Turizm, ürettiğiniz malı pazarlamak için hiçbir aracıya ihtiyaç duymadan alıcıya satmak demektir. Aydın’da turizmi çeşitlendirerek, sezonu uzatarak daha da iyi hale getirmemiz lazım. Turizm Haftası Aydın’a ve Türkiye’ye hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.