Törene Turizm eski Bakanı Abdulkadir Ateş, Van Valisi Murat Zorluoğlu, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen turizmciler ile vatandaşlar katıldı.

ÇEVRE ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Kuşadası Belediyesi, çevreye, doğaya, denize dikkat çekmek amacıyla yaptığı çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü. TÜRÇEV, Türkiye’deki tüm mavi bayraklı otel, plaj, marina ve yatlarda dalgalanacak mavi bayraklar adına, Van Molla Kasım Mavi Bayraklı Halk Plajı'nda tören düzenledi. TÜRÇEV, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesinden oluşan jürinin Kuşadası Belediyesini, 2017 yılında Mavi Bayrak Programı Çerçevesinde yaptığı çevre eğitim etkinliklerinin kapsamı, niteliği ve dosyalaması açısından ödüle layık gördüğü belirtildi.

"VATANDAŞLARIMIZLA ÇEVRE BİLİNCİNİ PAYLAŞIYORUZ" 

Hedeflerinin sürdürülebilir bir yaşam, sürdürülebilir bir çevre olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Bunun birincil yolu insanları bilinçlendirmekten geçer. Çevreyi, doğayı katlettiğimizde, kendimize, geçmişimize, geleceğimize ihanet ettiğimizin bilincinde olmalıyız. Ancak bu şekilde Kuşadası, ülkemiz ve dünyamız hem bize, hem yeni nesillere bir miras olarak kalabilir. Yaptığımız çalışmalar ile her yıl mavi bayrak sayımızı arttırırken, diğer yandan da vatandaşlarımızla çevre bilincini paylaşıyoruz. Bu çabanın ödüllendirilmesi gurur verici” dedi. 
  Törende ayrıca Muratpaşa, Kaytaztepe ve Marmaris belediyelerinin yanı sıra Bodrum’dan iki marina ile iki tesise ödül, 25 yıldır kesintisiz ödül alan 6 tesis ve marinaya da sertifika verildi.