Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi öncülüğünde ve Arda Rıza Bayırlı’nın takım koçluğunda, Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi ile Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nden seçilen 14 öğrenci, ‘rOctopus 7134’ takımını kurdu. Geliştirdikleri robotla 15-18 Mart tarihlerinde Çin’in Şangay kentinde düzenlenen yarışmada Türkiye’yi temsil eden öğrenciler, takım olarak ‘Rookie All Star’ ödülüne layık görüldü.

VALİ KÖŞGER MAKAMINDA AĞIRLADI

Büyük bir başarıya imza atan öğrenciler, Vali Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti. Okul yönetimi ve öğretmenlerin de yer aldığı ziyarette Vali Köşger, elde edilen başarıdan dolayı öğrencileri tek tek kutladı.  
  Öğrencilerin hem Aydın’ın, hem de ülkenin gururu olduğunu kaydeden Vali Köşger, “Hayatımızda bundan sonra bilgisayar, dijital, robot çok daha önemli yerler kaplayacak. Birçok kişinin yaptığı işi bundan sonra robotlar yapmaya başlayacak. Bu anlamda ülkemizin bu uluslararası yarışta geri kalmaması için bizim en önemli zenginliğimiz olan, geleceğimiz olan, umudumuz olan gençlerimizi bu çağın gerekleriyle, yeni bilgilerle kuşatmamız lazım. Gençlerimize fırsat verildiğinde neler yapabileceğini de görmüş oluyoruz. Onlara gereken fırsatı sağladığımızda başarılarının devamı gelecektir. Hem Aydın, hem de ülkemizde başarılı öğrencilerimizin sayıları da artacaktır. Çünkü milletler arasındaki yarışta mücadeleler artık daha da zorlaşıyor. Milletler arenasında ülkemizin hak ettiği noktada yer alması için çocuklarımızı ve gençlerimizi çok daha iyi yetiştirmemiz lazım. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi. 
  Konuşmaların ardından Vali Köşger, öğrencilere çeyrek altın, ajanda ve kalem hediye etti.