İbramaki Sanat Galerisi'ndeki törene, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan,  Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın eşi Nil Kayalı ve rehberler katıldı.

TARİHİ MEKANLAR KORUNMALI

Aydın Turist Rehberleri Başkan Yardımcısı Ozan Sayın, Türkiye'yi tanıtacak turist bulmakta güçlük çektiklerini ifade ederek bu nedenle burukluk yaşadıklarını söyledi. Böylesi anlamlı bir günü kutlamaktan mutluluk duyduklarını aktaran Sayın, iç turizmde hareketlilik yaşandığını, yöremizin bu açıdan şanslı olduğunu belirtti. Rehberlikte uzmanlaşmanın önemli olduğuna dikkat çeken Sayın, keşfedilmeyi bekleyen yerlerde maden çalışmalarının olmaması gerektiğini kaydetti.

"TURİZMİ GELİŞTİRMEK GEREKİYOR"

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ilçenin tarih boyunca sahip olduğu özelliklerinden bahsetti. Tarihi ören yerlerini iyi korumak gerektiğine değinen Aksoy, bu mekanları turistlere sunmanın yolunun, rehberlerden geçtiğini ifade etti. Aksoy, "Turizm sonradan yaratılan bir şey değil. Yaratıldığı dönemden günümüze kaldığı, orijinal olduğu için merak uyandırıyor. Turizmi büyütmek yerine geliştirmek gerekir. Turizmin gelişiminde en önemli rolü rehberler oynuyor" ifadelerini kullandı.   
  Konuşmaların ardından mesleklerinde 20-40 yılını dolduran rehberlere, protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Daha sonra rehberlerden oluşan müzik korosu, şarkılar seslendirdi.

Haber Videosu