Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Didim İlçe binasında gerçekleşen basın toplantısına CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. Basın toplantısında konuşan Koçak, CHP’den aday adayı olanların resmi olarak açıklamalarını yapacağı tek yerin örgüt olduğunu belirterek, her adaya eşit mesafede olduklarını söyledi.
Açıklamasına kendi özgeçmişi ile öğretmenlik yaşamı hakkında bilgiler vererek başlayan CHP Didim Belediye Başkan Aday adayı Haydar Pınarbaşı “23 Yılı aşan bir süredir Didim’de yaşıyorum. Didim siyasetinin hep içinde oldum. Genel anlamıyla ülkemizdeki 12 Eylül sonrasındaki demokrasiye ve cumhuriyetin kazanımlarına olan saldırılara karşı bir muhalif duruşu örgütlemeye çalıştık" dedi.

ÖN SEÇİM ÇAĞRISI YAPTI

Pınarbaşı; “Didim’in daha da kötü kullanılmasına izin vermeyelim. Kazancımız bu olur. Ben buraya ardı ardına vaatlerde bulunmaya, olmayacak projeler açıklamaya gelmedim dostlar. Tüm iyi niyetli aday adayı arkadaşlarımızı tenzih ederek söylüyorum. "Büyükşehir”, daha doğrusu “Bütünşehir” olgusu görülmeden bu gerçeklik bilinmeden yapılan vaatler, oluşturulacak projelerin bir gerçekliği yoktur. Bu “Yerel Yönetimler Yasası’nı” bilmemek anlamına gelir. Bizim en önemli projemiz ne yaparsak, katılımcı demokrasi ve dolayısıyla katılımcı bütçe anlayışıyla, Didim’in tümünü bir “meclis” olarak görerek yapacağız. Sevgili CHP’liler, hem antidemokratik tutumdan şikayet edip hem de bu tutumların devamın sağlayacak yaklaşımları da istemiyoruz. CHP işte bu önümüzdeki seçimde bunu yaşama geçirmelidir. Bütün adaylar ön seçimle belirlenmelidir. Biz kesinlikle ön seçim istiyoruz. Ön seçim olsun, seçilen seçilmeyen hep birlikte çalışalım. Ben bu anlamda sorumluluk almak isteyen, cesaret gösteren arkadaşlarımız kutluyorum. Tümüne bir çağrıda bulunmak istiyorum. Haydi hep birlikte bir ön seçim çağrısı yapalım. Aday ön seçimle belirlensin. Yöneticilere de yük olmayalım. Sonuç ne olursa olsun farklılıklarımızı sorumluluğa dönüştürelim. Parçalı duruşu bitirelim. Didim’den, gerçekten bir başka dünyanın mümkün olduğunu gösterelim" ifadelerine yer verdi.