AYTO, Genişletilmiş Komite Toplantılarının meyvesini almaya devam ediyor. Medikal sektöründe faaliyet gösteren üyelerin bulunduğu 6. Meslek Komitesi’nin şikayeti üzerine harekete geçen AYTO'nun, eczanelerde yer alan 'medikal' ibaresinin kaldırılmasına yönelik yaptığı girişimler sonucunda Sağlık Bakanlığı bir genelge yayınladı. Bakanlık tarafından valiliklere gönderilen genelgede, eczane tabelalarından medikal ibarelerinin kaldırılması için gerekli denetimlerin yapılması istendi. Bunun üzerine Türkiye Eczacı İşverenler Sendikası, genelgenin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay 15. Dairesi’ne itirazda bulundu. Sağlık Bakanlığı aleyhine açılan davaya Aydın Ticaret Odası da müdahil oldu. Başvuruyu inceleyen Danıştay, itirazı reddederek Sağlık Bakanlığı lehine karar verdi.

"TÜM TÜRKİYE'Yİ ETKİLİYOR" 

Danıştay’ın kararıyla ilgili AYTO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, AYTO Hukuk Müşaviri Avukat Himmet Pehlivan, 6. Komite Yönetim Kurulu üyesi Kanat Aykurul ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Türkiye genelini etkileyen hukuki bir kararın alınmasına öncü olduklarını dile getiren Başkan Ülken, “Medikal sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin bulundukları 6. Meslek Komitesi’nin aldığı karar, yönetim kurulumuza geldi. Eczanelerin kendi vitrinlerinde medikal ifadesini kullanarak reklam yapmaları ve buna bağlı satış yapmalarının haksız rekabete yol açarak kanuna aykırı olduğu ve bunun düzenlenmesiyle ilgili Aydın Ticaret Odası olarak girişimlerde bulunduk. Bununla ilgili 3 yıldır devam eden süreç tamamlandı. Danıştay tarafından odamızın talebi haklı bulundu. AYTO olarak sadece odamız üyelerinin değil, Türkiye’deki tüm medikal sektörünün hakkını savunduk. Bir il odasının Türkiye genelini ilgilendiren bir konuda sonuç alması kolay değil. Bu kararın tüm medikal sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"KOMİTE TOPLANTILARININ ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI" 

Başkan Ülken, 3 yıl önce yaptıkları genişletilmiş komite toplantılarının öneminin ortaya çıktığını da belirterek, “Genişletilmiş komite toplantılarında üyelerimizle istişareler yaptık, kamu ile özel sektör temsilcilerini buluşturduk. Bu toplantılar şunu getirdi. Aydın’daki sektörel sorun Van’da da aynıdır. Sektörlerin problemlerini aldık. Pro-aktif oda yapısından dolayı nerede mücadele gerekiyorsa, üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.