Meslek hayatının büyük bölümünü geçirdiği Karacasu’da birçok ilke imza atan Nail Kurt, 31 Mart 2019 seçimlerinde Millet İttifakı belediye meclis üyeleri listesinde 5. sıradan aday gösterildi. MHP’de yenilik talebini ortaya koyup bu yönde çalışmalar yaptığı ilk günlerden bu yana İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanında olduğunu ifade eden Kurt, “İYİ Parti ilçede 2 bin oy almış, bu oyun bir şekilde sahiplenilmesi gerekiyor. 2 bin oyun büyük çoğunluğunun MHP’den geldiğini düşünüyorum. İYİ Parti’nin mecliste daha güçlü temsil edilmesi gerekiyor" dedi.

SÜRECİ ANLATTI

Karacasu’da partinin kuruluşunda emeği geçen herkese büyük saygısı olduğunu ifade eden Kurt, “Onlar da her zaman beraber yürümek istediğimiz insanlar. Onlara saygılarımızı sunuyoruz. Ben İYİ Parti’de meclis üyesi olurken birilerini ekarte ederek meclis üyesi olmadım. Bana ihtiyaç duyuldu, görev verildi ve kabul ettim. Ben belki bunun öncesinde 5-6 kişiye gittim meclis üyesi olması için. Milliyetçi muhafazakar kanadı temsil edecek birileri öne çıkmadığı için ben kabul ettim. Seve seve kabul ettiğim bir görev oldu” diye konuştu.

"İYİ PARTİ İLE İYİ OLACAK"

MHP Genel Merkezinin politika değiştirmesi sebebiyle MHP’den uzaklaştığını söyleyen Kurt, “MHP camiası da bizim sevdiğimiz, saydığımız, geçmişte birlikte olduğumuz bir camia. Biz genel merkez politikası yanlış olduğu için bu camiadan ayrıldık. Biz mazlumun, ezilenin yanındayız. Geçmişte de böyle oldu, bugün de böyle. Ülkücülere sevgimiz, saygımız sonsuzdur. Onları yanımızda görmek istiyoruz. Mecliste onları da temsil edeceğiz. Merkez sağın bir partisi. AKP’den ve  MHP’den umutsuz olan herkesi İYİ Parti çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. Türkiye’nin geleceği İYİ Parti ile iyi olacak” ifadelerini kullandı. 
  Nail Kurt, Geyre'de müdürlük yaparken çıkardıkları dergide paylaştığı hayali olan Uluslararası Afrodit Çocuk Olimpiyatlarını hayata geçirmek, süt üreticileri için ilçede peynir üretim tesisi kurulması ve ayrıca incir işletme tesisi kurulması yönünde çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.

"ÜLKÜ OCAĞININ BÜTÜN ÇALIŞMALARINDA EMEĞİM VAR"

Karacasu Ziraat Odasının kuruluşunda en çok emeği geçen 3-4 kişiden biri olan Nail Kurt, “Aydın’da Tekvando İl Temsilciliği kurucu üyeleri arasında yer aldım. Geyre’de Okul Müdürüyken 25 dönümde 666 zeytin ağacının Geyre Ortaokuluna bırakılmasında aktif emeğim vardı. Yenice Ortaokulunda 70 dönüm zeytinin 10 yıllığına okula bırakılması projesinin hazırlanmasında aktif rolüm var. Karacasu Ülkü Ocağının 1990’lı yıllardan itibaren yapmış olduğu bütün etkinliklerde hem fikir olarak, hem uygulama olarak benim bilfiil emeğim var. İçinde olmadığım hiçbir faaliyet de yapılmamıştır. Resmi olarak başkan olmasam da Karacasu Ülkü Ocağı bayrağının taşınmasında en aktif rolü aldım. Bütün yapılan etkinliklerde payım var, benim olmadığım dönemde zaten ülkü ocakları kapalı kalmıştır. 2015 yılında verilen şehitler sebebiyle milli bir duruş gösterip bir eylem yapmıştık, o zaman yanımızda CHP’liler ve MHP’liler vardı. AKP’liler yoktu. Her zaman devletimizin milletimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

NAİL KURT KİMDİR?

1965 Dereköy doğumlu olan Nail Kurt, sırasıyla Dereköy İlkokulu, Aydın İmam Hatip Lisesi ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Kahramanmaraş İli Elbistan İlçesi Soysallı İlkokulu’nda göreve başlayan Kurt, daha sonra Nargedik İlkokulu, Alemler İlkokulu ve Karacasu’yu Sevenler İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. 2000 yılında yöneticilik sınavını kazanarak, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde yöneticilik kursuna katıldı. 2000 yılından itibaren Geyre İlköğretim Okulu, Karacasu’yu Sevenler İlköğretim Okulu ve Yenice Ortaokulu’nda okul müdürü olarak görev yaptı. Bu dönemde 5 yıl Türk Eğitim-Sen İlçe temsilciliği ve 7. dönem İLKSAN genel kurul delegeliği görevinde bulundu. Okul müdürlüğü görevini sonlandırıldıktan sonra Karacasu İmam Hatip Ortaokulu’nda 1.5 yıl sosyal bilgiler öğretmeni olarak çalıştı. 2016 Ağustos ayında Kars görevinin ardından 30 yıllık eğitimcilik hayatını noktalayarak emekli olan evli 2 çocuk babası, 2 torun dedesi Nail Kurt, zamanını Dereköy’deki arazisinde tarımsal faaliyetlerle geçiriyor.