50 antika soba, 13 klasik otomobil ve 20 klasik motosikletin yer aldığı serginin açılışına, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.

“BUNLAR BİZE MANEVİ OLARAK HAZ VERİYOR”

37 yıldır topladıkları ürünleri dünyanın birçok ülkesinden getirdiklerini, her şeyin bir merakla başladığını ve bu merakın giderek arttığını söyleyen Öğül Orhan, “Topladığım otomobil ve motosikletlerin büyük bölümü çalışır vaziyette, fırsat buldukça biniyorum. En eski antika motosikletim 1947 model Harley Davidson, en eski antika otomobilim ise 1952 model Plymouth Cranbrook. Bunlar çok kolay bulunan araçlar değil. Gördüğünüz otomobillerin hepsi çalışır vaziyette. Benim otomobillerim müzelik değil, hepsi kullanımlık. Eğer ben ölünceye dek onları kullanmayıp da keyfine varamayacaksam, onları orada durdurmanın hiçbir anlamı yok. Prensibim öyle ama diğer arkadaşlarımın çoğu araçlarını müzelerinde hapsediyorlar. O otomobiller zaman içinde artık çalışmıyor fakat ben fırsat buldukça hepsine biniyorum. Bunlar manevi olarak bize haz veriyor. Her bir antika ve klasik araçların ayrı bir hikayesi var, biz mütevazi bir koleksiyoneriz” dedi. Orhan, antika eserlerin hepsine gözü gibi baktıklarını kaydetti..

ORTAK TUTKU  

Öğül Orhan ayrıca her evin vazgeçilmezi olan soba koleksiyonunun ise eşi Meral Orhan'ın fikri olduğunu belirtti. Meral Orhan da eşiyle birlikte ortak koleksiyon tutkularının olmasının kendisini mutlu ettiğini, zamanlarını değerlendirdiklerini anlattı. Soba koleksiyonu fikrinin aileden kalan bir soba ile başladığını ve halen devam ettiğini belirtti.

10 HAZİRAN’A KADAR AÇIK KALACAK

Öte yandan serginin açılışı Kaymakam Yücel ve Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından yapıldı. Kuşadası'nda yaşayan koleksiyoner Meral-Öğül Orhan çiftinin sergisi, 10 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Haber Videosu