'Probiyotik tofu' ile Aydın'ı temsil edecekler

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencileri, ‘Probiyotik Tofu’ projeleriyle TÜBİTAK’ın proje yarışmasında Ege Bölge finallerine seçildi.

Kazım Yörükce
Kazım Yörükce Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

ADÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Nursena Zeybekoğlu ve Hatice Özhan, Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu danışmanlığında "Probiyotik Tofu Üretimi" isimli proje ile hayvansal gıda tüketmeyen vegan bireyler için probiyotik soya peyniri üretti. Bu proje TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda Gıda ve Tarım dalında Ege Bölge Finallerine seçildi.

"PROJEMİZE GÜVENİYORUZ"

ADÜ’lü öğrenciler, 24-27 Haziran'da İzmir'deki bölge yarışmasında birinci olmaları halinde Ankara'da yapılacak ülke çapındaki yarışmaya katılacak. Proje danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu, Vegan gastrointestinal mikroflorasını desteklemek için geliştirilen "Probiyotik Tofu" projesine güvendiklerini belirterek, “Projemize ve sonuçlarımıza güveniyoruz. Yarışmada ADÜ'yü ve Aydın'ı gururla temsil edeceğiz. Öğrencilerime şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

19 Haziran 2019 - Eğitim

Muhabir Kazım Yörükce


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Şehir Markaları

1 yıllık yayın süresi ve makul bütçesi ile markanızı parlatın.

0 (256) 213 16 50
Reklam bilgi

Anket Sitemizi nasıl buldunuz?