ADÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Nursena Zeybekoğlu ve Hatice Özhan, Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu danışmanlığında "Probiyotik Tofu Üretimi" isimli proje ile hayvansal gıda tüketmeyen vegan bireyler için probiyotik soya peyniri üretti. Bu proje TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda Gıda ve Tarım dalında Ege Bölge Finallerine seçildi.

"PROJEMİZE GÜVENİYORUZ"

ADÜ’lü öğrenciler, 24-27 Haziran'da İzmir'deki bölge yarışmasında birinci olmaları halinde Ankara'da yapılacak ülke çapındaki yarışmaya katılacak. Proje danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Olcay Boyacıoğlu, Vegan gastrointestinal mikroflorasını desteklemek için geliştirilen "Probiyotik Tofu" projesine güvendiklerini belirterek, “Projemize ve sonuçlarımıza güveniyoruz. Yarışmada ADÜ'yü ve Aydın'ı gururla temsil edeceğiz. Öğrencilerime şimdiden başarılar diliyorum” dedi.