Didim VegFest bünyesinde, paneller, söyleşiler, film gösterimleri, atölyeler, kitap tanıtımları, sanat sergileri gibi birçok alanda vegan yaşamın günlük hayatımıza yansımalarını ve uygulamalarını barındırıyor. 
Veganlık, Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de bilinirliğini ve destekçileri gün geçtikçe artan temelinde doğaya, hayvanlara ve insanlara saygı barındıran bir yaşam felsefesi. Hal böyleyken etik, sağlık ve ekolojik sebepleriyle birlikte vegan yaşam tarzını seçenlerin sayısı da katlanarak büyüyor. Türkiye’de veganlığın anlatılması ve veganlık bilincinin artırılması için düzenlenen Didim VegFest, ilk yıl 60 bin ikinci yılında ise 160 bin kişiyi ağırladı. Festival bu yıl bu sayıyı ikiye katlamayı hedefliyor.

BİLGİ KİRLİLİĞİNİ GİDERME ÇABASI

Vegan kavramının son zamanlarda “moda” olmasıyla birlikte bir bilgi kirliliği de beraberinde oluştu. Birçok Youtube içerik üreticisi ve İnstagram fenomeni veganlığı beslenme üzerine indirgiyorlar. Oysa giydiğimiz kıyafetlerden okuduğumuz kitaba, kullandığımız kozmetik ve temizlik ürünlerinden eşyalara kadar vegan olmayan çok fazla ürün var. Bilincin artması ile birlikte birçok firma ya tamamen vegan üretime geçiyor, ya da vegan alternatiflerin sayısını artırıyor. En büyük bilgi kirliliği ise veganların yiyeceklerinin kısıtlı olduğu konusunda. Türk mutfağı her ne kadar hayvansal gıdalar üzerine şöhret yapmış olsa da, temelinde çok fazla vegan beslenmeye uygun gıda barındırıyor. En basit örneğiyle kuru fasülye ve pilav bir insanın bütün amino asit ihtiyacını karşılayabiliyor. Ayrıca hayvansal ürünlerin alternatifleri de mevcut…Didim Vegfest tüm bu bilgi kirliliğini gidermek, veganlık bilincinin artırmak ve deneyimleri paylaşmak için tüm bileşenleri Didim’e davet ediyor. Bunun için gerekli bilgi www.didimvegfest.com adresinden edinilebilir.

“BÜYÜYEREK GELİŞMEYE DEVAM EDECEKTİR”

Festival hakkında bilgi veren Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay; “Ege sadece tarihiyle değil, kendine özgü mutfağıyla da büyük bir mirasa sahip. Biz bir festival aracılığıyla bu mirasa sahip çıkıyoruz. Bunu yaparken de yine güzel bir amaca hizmet ederek hayvanların da bir can taşıdığını, bizler gibi hissettiğini anlatmaya çalışıyoruz. Festivalin amacına ulaştığını sosyal medyadan, sokaktaki insanların ilgisinden görebiliyoruz. Festival büyüyerek gelişmeye devam edecektir.” dedi.