Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla ülkenin milli birlik ve beraberliğini tehlikeye düşürdüğünü öne süren Gazi Uzun, “Kılıçdaroğlu’ndan yüce Türk Milleti adına davacı ve şikayetçiyim” dedi. 
  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da il başkanları ile yaptığı toplantıda kullandığı söylemler, Aydın’ın Çine ilçesinde yaşayan Gazi Mustafa Uzun tarafından mahkemeye taşınıyor. CHP liderinin toplantıda yaptığı açıklamalarla ülkeyi kaos ortamına sokmaya çalıştığını ileri süren Gazi Uzun, Kılıçdaroğlu hakkında Çine Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.

ANKARA’YA İLETİLDİ  

Gazi Uzun, suç duyurusunda şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonlara, 'Demokrasi elden gidiyor, tek adam rejimi diktatörlük geliyor, bizler buna CHP olarak fırsat vermeyeceğiz' demek suretiyle sol kesimi sokaklara davet ederek halkı devlete karşı ayaklandırma, sokak çatışmaları başlatma ve ülkemizi 1980 öncesinin sağ ve sol çatışmaları ortamına geri döndürme ve ülkemizin milli birlik ve beraberliğini tehlikeye düşürme ve ülkeyi kaos ortamına sokmaya çalışmalarından dolayı kendisinden yüce Türk Milleti adına davacı ve şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.” 
  Gazi Uzun’un şikayeti Çine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.