Kaza, Tokat-Niksar karayolu Dönekse Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Erbaa Spor Kulübü'nün takım otobüsü, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu karşı yönden gelen kamyonet ve otomobil ile çarpıştı. 
Kazada otomobilde bulunan ve Niksar Devlet Hastanesi'nde çalışan Aydınlı Psikolog Merve Öner, olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan 3 kişi ise yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Niksar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otobüs sürücüsü Hasan Şahin ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

GÖREV YAPTIĞI HASTANE TÖREN DÜZENLENDİ

Olay yerinde hayatını kaybeden psikolog 24 yaşındaki Öner'in cesedi yapılan incelemelerin ardından Niksar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından Öner için görev yaptığı Niksar Devlet Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törene Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Erbaaspor Kulübü Başkanı Bülent Uzun, hastane personeli ve Öner ailesi katıldı. Öner’in annesi Semra Coşkun, “Bir tanem, bir tanecik çiçeğim” diyerek gözyaşı döktü. Törenin ardından Öner’in cenazesi memleketi Aydın’a gönderildi.

İKİ AY ÖNCE ATANMIŞ

Aydın’a getirilen Öner’in cenazesi, öğle namazına müteakip Efeler ilçesi Karahayıt Mahallesi’ndeki camiye götürüldü. Ayakta durmakta güçlük çeken Öner’in ailesi, cami girişinde taziyeleri kabul etti. Kılınan cenaze namazının ardından Öner’in cenazesi, mahalle mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde çalışan Öner’in tayininin iki ay önce Niksar Devlet Hastanesi'ne çıktığı öğrenildi. Nişanlı olan talihsiz kızın evlilik işlemleri için Aydın’a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Öner’in ölümü tüm Aydın’ı yasa boğdu.