Proje kapsamında 1. izleme ziyaretini, Avrupa Birliği Başkanlığı Temsilcisi Ceyhan Çiçek ve Teknik Destek Ekibi Temsilcisi Necmettin İlhan gerçekleştirdi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın makamında yapılan ziyarete, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Proje Etüd Müdürü Sibel Filiz Sirer, Mali Hizmetler Müdürü Pınar Ühelge, Proje Asistanı Deniz Özdek ve Şehir Eşleştirme Uzmanı Duygu Dalgıç katıldı.

ŞERİFOĞLU BİLGİLENDİRME YAPTI

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Projesi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye Belediyeler Birliği, Vilayetler Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü iş birliğinde 6 Nisan 2018 itibarıyla uygulanmaya başlamıştı. Projenin amacı, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde yerel düzeyde idari kapasitenin güçlendirilmesi suretiyle, bu süreçte Türkiye’deki ve AB’ye üye ülkelerdeki yerel yönetimler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını sağlayacak kalıcı köprüler kurmaktır" dedi.

"BELEDİYE PROJELERE DESTEK VERECEK"

Şerifoğlu, projenin teknik destek ve hibeden oluşan iki bileşeni bulunduğunu aktardı. Şerifoğlu ayrıca, "Proje kapsamında yürütülen Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı'nın özel amacı, şehir eşleştirme projeleri aracılığıyla Türkiye ve AB ülkelerindeki yerel yönetimler arasında AB katılım süreciyle ilgili alanlarda karşılıklı değişimi teşvik etmek için sürdürülebilir ortaklıklar oluşturulmasıdır" diyerek Kuşadası Belediyesinin turizmin canlandırılması konusunda yapışacak her türlü projeye destek vereceğini dile getirdi.