Güney Ege’de kardiyovasküler hastalara yönelik sağlık hizmeti sunan Aydın Devlet Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde, ilk kez Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kurşun tarafından kalbi delik olan hastaya Atrial Septal Defekt (ASD) kapama işlemi gerçekleştirildi. Yarım saatte tamamlanan işlemin ardından hasta sağlığına kavuştu.

1 GÜNDE TABURCU EDİLDİ 

Genel anestezi uygulanmadan ve ameliyatsız olarak yapılan işlem sonunda bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kurşun, "Hastanemiz Kardiyoloji Kliniği en zor ve komplike vakaları yapmaya devam etmektedir. Kalp içerisinde 3,6 santimlik kalp deliği bulunan hastanın kalp deliği yarım saat gibi bir sürede kapatıldı. İşlem genel anestezi uygulanmadan gerçekleşirken, işlemden 1 gün sonra hasta hastaneden taburcu oldu” dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA DONANIM  

Dünya standartlarında hizmet verdiklerini kaydeden Kurşun, “Aydın Devlet Hastanesi Kardiyoloji Kliniği, kalp sağlığını korumak, kalp hastalıklarını teşhis ve tedavi etmek amacıyla dünya standartlarında donanım ve altyapı ile hizmet veriyor. Klinikte kalp deliği kapatma işleminin (ASD) yanı sıra, kalıcı kalp pili, şoklama cihazı, böbrek damarını stentleme gibi işlemler de yapılıyor. Tüm bu işlemler için nöbetçi uzman ekibi 7/24 hazır olarak bekliyor” diye konuştu.