Aydın'da dezavantajlı kişileri topluma ve iş hayatına kazandırmak amacıyla ASTİM OSB tarafından yürütülen "Herkes İkinci Bir Şansı Hakeder" isimli AB projesi devam ediyor. 
  Proje kapsamında açılan kurslarla 125 mahkum meslek öğrenirken, Efeler ilçesi Kocagür Mahallesi'nde hayatlarında hiç tiyatro izlemeyen ilkokul 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri, Hidayet Sayın Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Küçük Prens' oyununu izledi. Çocuklar ilk kez tiyatro ile tanışmanın heyecanını yaşadı.

SOSYAL SORUMLULUK 

ASTİM OSB Başkanı Gökhan Maraş, hayatta herkesin ikinci bir şansı hak ettiği düşüncesiyle sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Mahkumlar, cezalarını tamamladıktan sonra iş gücüne katılmakta güçlük çekiyor. Bu proje ile mahkumlara meslek edindirip iş imkanı sağlıyoruz. Bunun yanında mahkumların dışarıdaki aileleri ve Kocagür Mahallesi'nde yaşayan çocukların sosyalleşmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda Kocagür Mahallesi'nde hiç tiyatro izlemeyen çocukları tiyatro ile buluşturduk. Tiyatro oyununu izleyen çocuklar çok mutlu oldu” dedi.