Kahvaltıya Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul ve Başkan Yardımcısı Nihat Çevik, Didim Belediyesi Kültür Müdiresi Badeser Dumlupınar, Halk Eğitim Müdürü Nuri Öner, Didim çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Eser ve yönetim kurulu üyeleri ve dernekleşme aşamasında olan Akköy Kültür Sanat Derneği yürütme kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

‘AMACIMIZ BİRLİK, BERABERLİK VE KAYNAŞMA’

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul; ” Bende bu oluşumu destekliyor ve her zaman yanlarında olan biriyim. 4 aylık bir zaman içerisinde Didim Belediyemizin katkıları ile kültür ve sanat çalışmaları yapılmakta. Köyde yaşayan halkımızın büyük bir ilgi ve katılımını gördüm. Gerçek anlamda mutlu oldum. Çevre mahallelerde bulunan halkımızda katılım göstererek birlik ve beraberlik içerisinde bir şeyleri paylaşmak istemeleri beni umutlandırdı. Ülkemizin bazı değerlerinin yok olmaya başlamasına ‘dur’ diyen burada yaşayan halkımızın yapmakta oldukları çalışmalar sevindirici.” dedi.

“BÜTÜN DİDİMLİLERİ BEKLİYORUZ”

Mekanın işletmecisi ve kurucusu Ayşe Ergün; ”Mahallemizde bu tür faaliyetlerin olması Akköylü olarak beni mutlu ediyor. Çalışmaları gördükçe ve bu çalışmalara olan ilgiyi yaşadıkça sevinç duydum ve dedim ki, ‘sizlere bir sabah kahvaltı sözü veriyorum. Hep birlikte olmanın keyfini yaşayalım.’ Ve o sözümü yerine getirdim. Ben Belediye Başkanımız Deniz Atabay’a verdiği destek ve gösterdiği anlayış için teşekkür ediyorum. Mahallelimizin bir arada olmasına vesile olan bu çalışmaları yaparak bizleri bir araya topladı. Burada sizlere sunduğumuz her ürün, ekmeğinden zeytinine kadar kendi ürünlerimiz. Burayı Çocuklarımla birlikte 15 yıldır işletiyorum. Yaz aylarında 20 personelle hizmet vermeye çalışıyorum. Hem de köyde bulunan gençlerimize iş imkanı sağlamış oluyorum. Köy kahvaltısı ve lezzeti arayan herkesi bekliyoruz” diyerek teşekkür etti. Daha sonra köy sakinleri zeybek oyunları ile misafirlere gösteri sunarak hoşça vakit geçirttiler.