Aydın Amatör Süper Lig 29. hafta maçında lider Yıldızspor ile düşme potasındaki Tuğlaspor, arasında oynanacak Efeler derbisi nefesleri kesecek. Pazar günü Adnan Menderes Stadı 1 Nolu Yan Saha’da oynanacak karşılaşmada ilk düdük saat 15.00’te çalacak. Zorlu karşılaşmayı Akif Morca, Baykal Tuna ve Alper Nalpant hakem üçlüsü yönetecek. İki takım da hafta başından bu yana bu zorlu karşılaşmaya iyi hazırlandı. Yıldızspor şampiyonluk yolunda son haftaya avantajlı girmek için kazanmak isterken, Tuğlaspor ligde kalmak için puan yada puanlara ihtiyacı var. Maç saatini beklemeye başlayan iki takım da üç puan parolasıyla saha çıkacak.

“LİGDE KALACAĞIZ”

Karşılaşma öncesinde Tuğlaspor Başkanı Ertan Kaya, açıklamalarda bulundu. Başkan Kaya, “Aydın’ımızın iki güzide kulübü bu hafta kader maçına çıkacaklar. Biri şampiyonluğa oynayan Yıldızspor, diğer de küme düşme hattından kurtulmak isteyen biz Tuğlaspor. Centilmence, güzel ve fair play çerçevesinde bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Her iki tarafında istediği hedeflere ulaşmasını temenni ettiğimiz bir maç olsun. Yıldızspor şampiyon olsun, biz de kümede kalalım. Gönlümüzden geçen budur. Ligde kalmak için bu maçtan puan yada puanlar almamız lazım. Tüm oyuncularım bunun bilincinde olarak sahaya çıkacak ve onlara sonuna kadar güveniyorum. Bu ligde kalacağız” dedi.

HAKEM VE GÖZLEMCİLERE SESLENDİ

Hakem ve gözlemcilere de seslenen Başkan Kaya, “Geçen hafta ve daha önceki haftalarda maçlarımızda yaşanan hakem hataları bizi bu zor duruma soktu. Hakem camiası ve gözlemciler için Aydın spor kamuoyuna kendilerini aklamaları dolayı güzel bir maç olacak. Özellikle İl Hakem Kurulu Başkanı Mücahit Tatar, Gözlemciler Kurulu’na buradan sesleniyorum; istediğiniz hakemi bu maça verebilirler, özel bir talebimiz ve ricamız yok. Çünkü tüm Aydın spor kamuoyu bu maçı seyredecek. İnşallah hakem hatalarından dolayı bu ligden düşmeyiz yada hakem hatalarından dolayı bu ligde kalmayız. Biz anlımızın akıyla ve hakkımızla bu ligde kalmayı istiyoruz. Aynı temennim diğer kulüpler için geçerlidir. Bu maç, hakemiyle, futbolcusuyla, seyirciyle örnek olacağı güzel bir maç olsun. İnşallah yine ligde kalırız, Yıldızspor da şampiyon olur. Bunu açık yüreklikle söyleyebiliyorum. Tüm spor kamuoyunu bu maça davet ediyoruz” diye konuştu.