Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi 7. Grup ekiplerinden Aydınspor 1923, Ziraat Bankası’nın tüm kulüplerin borçlarını yapılandırma kararı sonrasında geleceğe umut aşıladı. Mali açıdan sıkıntılı süreçten geçen Türk kulüplerinin borçlarının ödenmesi ve yapılandırılması konusunda Ziraat Bankası devreye girdi. Tüm kulüplerde olduğu gibi Aydınspor 1923 Kulübü tarafından da bu girişim siyah beyazlı camiayı sevindirdi.

TAKSİTLE ÖDEYEBİLECEK

Edinilen bilgiye göre Süper Lig’den en alt liglere kadar tüm borçlu olan kulüpler, 31 Ocak 2019 tarihine kadar borçlarını Ziraat Bankası’na bildirecek ve ardından bu borçların Ziraat Bankası tarafından ödemeleri gerçekleştirilecek. Tüm borçlu kulüpler gibi Aydınspor 1923 de, Ziraat Bankası’nın yapılandırmasıyla 16 Milyon TL’ye yakın borcunu taksitler halinde ödeyebilecek.

“ÖNÜMÜZE DAHA RAHAT BAKACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydınspor 1923 Kulübü Başkanı Hüsamettin Artan, kulüpten alacaklı olan futbolcular, yöneticiler ve diğer kişilerin öncelikle borç yapılandırması için fedakarlık yapmaları gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili çalışma başlattıklarını ifade eden Artan, “Kulüpten alacaklı olanlara Ziraat Bankası aracılığıyla ödemelerini gerçekleştireceğiz. Bunun için elimizde bir liste var. Bu listedeki alacaklıların öncelikle belli bir fedakarlık yapmaları gerekiyor. Alacaklarının belli bir kısmını ilk etapta kendilerine verip, daha sonra kalan diğer kısmını da Ziraat Bankası aracılığıyla ödeyeceğiz. Bunun için alacaklarını teslim aldıklarına dair ıslak imzaları gerekiyor. Biz herkesle tek tek görüşeceğiz. 16 Milyon TL’ye yakın bir borç var. Bu yükün altına biz giriyoruz. Daha sonra bankaya yaptıkları yapılandırma sonrasında belli bir süre sonra belirli aralıklarla ödeme gerçekleştireceğiz. Örneğin yıllık 1 buçuk Milyon. Biz bu ödemeyi bize yaptıkları yapılandırma için bankaya yapacağız. İnşallah kulübümüz adına güzel olacak. En azından önümüze daha rahat bakabileceğiz” ifadelerini kullandı.