Aydın Turist Rehberleri Odası bu çalışma ile, turizm tüketicisinin değişen taleplerini karşılayabilmek, seyahat acentelerinin konusunda uzman rehberleri bulmalarını kolaylaştırmak, her konuda sürekli eğitim, gelişmeleri ve yenilikleri öğrenmek temelinde yürütülen bir meslek olan profesyonel turist rehberliği mesleğini icra edenlerin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

DAHA GÜVENLİ TUR İÇİN

Türkiye’de ilk defa doğa turizm ve yürüyüş grupları için düzenlenen eğitim seminerinin sonunda düzenlenecek sınavda başarılı olanlara, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜREB ve ATRO onaylı uzmanlık sertifikası verileceğini söyleyen Aydın Turist Rehberleri Odası Başkanı İsa Levent Gürçavdı, “Turizmin alternatifleri olmasını düşünüyorduk. Bunun bir tanesi de doğa turizmi. Bu konuda rehberlerimizin eksikliği vardı. Biz bu programı gerekli aralıklarla düzenleyip, rehberlerin de konuya hakim olmasını sağlamasını istiyoruz. Biz bu bölgeyi tanıtmak için düzenlenen bu programın ardından Ankara, İstanbul’dan yürüyüş grupları getirerek bölgemizin tanınmasını sağlayacağız. Şirketler de bölgemize yönlendirecek, bunun çalışmalarını da sürdürüyoruz, talep olursa devamı gelecek. Bu sertifikaya sahip olanlar daha güvenli bir şekilde bu turları gerçekleştirecekler çünkü yürüyüş liderliği biraz riskli bir iş. Rehber her yerde rehberlik yapabilir, bu doğayı da kapsıyor ancak eğitimini almadan biraz risk. Bilgi birikimi gerekiyor. O yüzden eğitimlerine katılsınlar, sertifikalarını alsınlar, ortada tartışma konusu olmasın" diye konuştu.      

TEORİK VE PRATİK EĞİTİM    

İl dışından katılımın da olduğu eğitim programı, teorik ve prakit olmak üzere 5 gün sürecek. Seminerde, Prof. Dr. Ali Çelik, Doç. Dr. Ortaç Onmuş, Doktor Kerem Özbaş, Rehber Yusuf Küçük, Rehber Mert Taner eğitime destek veriyor. Kursiyerler pratik uygulama yürüyüşlerini, Millipark Kanyon, Latmos ve Şirince’de gerçekleştirecek.