Rektör Aldemir’in talimatıyla ADÜ Hastanesi yetkilileriyle görüşen İmer’in ameliyatı için İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ile irtibat kuruldu. Aydın'ın Çine ilçesinde yaşayan Netice İmer, bitmek bilmeyen sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. 19 yaşındayken beyin tümörü ve 2 yıl önce de göğüs kanserine yakalanan genç kadın, kanserle savaşında 9 kez ameliyat olurken ailesinin moral desteğiyle amansız hastalıkların pençesinden kurtulmayı başardı. Kanseri yenen genç kadının bu mutluluğu kalbindeki rahatsızlığı nedeniyle kısa sürdü. Genç kadına bu kez doğuştan kalp çarpıntısı (taşikardi) teşhisi kondu. Kalp ritmi 300'ün üzerine çıktığı için geçen yıl kalbinden ameliyat olan İmer'in kalp damarı yakıldı. Ameliyatın ardından kalp çarpıntısı geçmeyen İmer'in yapılan kontrollerinde ana kalp damarına çok yakın mesafede diğer damarında da sorun olduğu belirlendi. İmer, ikinci kez ameliyata alındı ancak ölüm riski nedeniyle ameliyat tamamlanamadı. İki ameliyatı eşinin bankadan çektiği 50 bin lira kredi ile gerçekleştirilen İmer'in üçüncü ameliyatını olabilecek maddi gücü kalmadı. Çine'de bir köftecide çalışmaya başlayan İmer, kaşık-bıçak silip, masaları temizleyerek kazandığı yevmiye ile ameliyat parası biriktiriyordu.

REKTÖR DEVREYE GİRDİ

İlgili haberin Ses Gazetesi'nde yayımlanmasının ardından Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir de İmer'e destek için harekete geçti. Aileye telefonla ulaşan Rektör Aldemir, “Siz hiç endişe etmeyin, tüm ameliyat masraflarını ben üstleneceğim. Sağlığınıza kavuşmanız için elimizden gelen ne varsa yapılacak” dedi.

SAĞLIK KONTROLÜ

Rektör Aldemir, İmer ailesiyle görüştükten sonra ADÜ Hastanesi yetkililerine gerekenin yapılması talimatını verdi. Hastane yetkilileri tarafından davet edilen Netice İmer, üniversite hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. ADÜ Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan’ın ilgilendiği İmer’in kalp sorununun yaşam kalitesini olumsuz etkileyecek nitelikte olduğu ve EPS olması gerektiği vurgulandı. ADÜ’de bu tür kalp ameliyatının yapılmaması nedeniyle İmer’in İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ameliyatının yapılabilmesi için Rektörlük tarafından talepte bulunulması kararlaştırıldı.

MUTLU AYRILDILAR

Eşi Hüseyin İmer ve 9 yaşındaki kızı Sıla ile birlikte hastaneden mutlu bir şekilde ayrılan İmer, “ADÜ Rektörümüzün talimatıyla hastane yetkilileriyle bizimle çok güzel şekilde ilgilendi. Ameliyat olabilmem için gerekli temaslar kurulacak. İnşallah en kısa zamanda bu iş sonuçlanır ve ameliyatım gerçekleşir. Ses Gazetesi'ne sesimi duyurduğu, ADÜ Rektörüne bizimle ilgilendiği için çok teşekkür ederim” diye konuştu.