İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Jandarma Genel Komutanlığı, mülki idare amirleri, emniyet müdürleri atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Atama kararlarına göre 300 mülki idare amiri ve 22 emniyet müdürü yer değiştirdi.

BOZDOĞAN'A ATAMA YAPILMADI


İçişleri Bakanlığı atama kararnamesine göre, Kestel Kaymakamlığı'na atanan Didim Kaymakamı İskender Yönden’in yerine Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Bartın Valiliği Hukuk Müşavirliği'ne atanan Sultanhisar Kaymakamı Suat Demirci'nin yerine Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi’nin vekalet ettiği Yenipazar Kaymakamlığı'na Şirvan Kaymakamı Haktan Gökçekuyu atandı. Çelikhan Kaymakamlığı'na atanan Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi'nin yerine ise henüz bir görevlendirme yapılmadığı öğrenildi.

7 AY SONRA ATAMA YAPILDI


Sultanhisar Kaymakamlığı görevinde bir buçuk yıl sürdüren Suat Demirci, Ocak 2017'de İçişleri Bakanlığı tarafından Samsun'a vali yardımcısı olarak tayin edilmiş, Mart 2017'de ise byLock kullandığı iddiası ile tutuklanmıştı. Bartın Valiliği Hukuk Müşavirliği'ne atanan Suat Demirci'nin yokluğunda yaklaşık 7 aydır Aydın Vali yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay'ın vekaleten baktığı Kaymakamlık görevine uzun süre sonra atama yapıldı.

16 YILDA 14 ATAMA KAYMAKAM, 6 DA VEKALETEN KAYMAKAM GÖRDÜLER


2001'den 2007'ye kadar 6 yıl içinde 12 Kaymakam atanan Yenipazar'da, 2007-2012 yılları arasından ilçenin en uzun görev yapan kaymakamı Ünal Kılıçarslan olurken, ardından göreve gelen Hakan Özarslan'da yaklaşık 3 yıllık görevi ile ilçeye yön veren iki isim olmuştu. İlçenin vekaleten yönetilmesi ve stajyer kaymakamlar ile görevlendirme yapılan kaymakamların kısa sürede ilçeden ayrılması dolayısıyla birçok projenin yarım kaldığı Yenipazar'da 2 yıldır beklenen asaleten atama son kararname ile son buldu. Türkiye'nin yakından tanıdığı gıda turizmi ve sakin şehri ile bilinen şehri Yenipazarlıların atamayla gelen Kaymakam Haktan Gökçekuyu'nun uzun süre kalmasını bekledikleri öğrenildi.

2 VALİ YARDIMCISI GİTTİ, 3 GELDİ


Kararnameye göre Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, İzmir Dikili Kaymakamlığı'na ve Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, İzmir Vali Yardımcılığı'na atandı. Kastamonu Vali Yardımcısı Şefik Aydın, Balıkesir Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz ve İstanbul Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat da Aydın'a vali yardımcısı olarak atanan isimler oldu.