İlk baskısı Şubat ayında Mehmet Kurukahveci Kültür Merkezi Yayınları tarafından 2 bin adet olarak yapılan, Türkiye genelinden 200’ü aşkın fotoğrafın yer aldığı Renkli Türkiye kitabında Karacasu’dan 4 fotoğrafın yer alması, ilçenin fotoğraf sanatçıları için ne kadar zengin bir malzemeye sahip olduğunu bir kez daha ortaya koydu. 2018 yılında sanat-fotoğraf alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan İzzet Keribar’ın hazırladığı kitaba giren fotoğraflar arasında Afrodisias’tan iki fotoğraf, Alemler Mahallesinden bir kadın fotoğrafı ve çömlek atölyelerinden bir fotoğraf yer aldı. Kendisi de çektiği fotoğraflarla bilinen Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley de, Türkiye’nin her yerinden fotoğrafların yayınlandığı bir kitapta Karacasu’dan 4 fotoğrafın girmiş olmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFÇILAR İÇİN ÇOK ZENGİN

2018 Kasım ayında 20 yıllık arkadaşı Kaymakam Ahmet Soley’i ziyaret etmek için Karacasu’ya gelen İzzet Keribar, daha sonra kitap çalışmalarında kullanmak üzere çekilecek fotoğraflar için de birkaç kere daha Karacasu’ya geldi. Geçmiş yıllarda da Afrodisias’a gelmiş olan Keribar, son ziyaretlerinde Karacasu’nun farklı yerlerini de gezme şansı yakaladı. İlçeyi doğal ve kültürel yapısıyla fotoğrafçılar için oldukça zengin bulan Keribar, Kaymakam Soley ile birlikte farklı yerlerde çekimler yaptı. Keribar, Şubat ayında yayımlanan kitabını Kaymakam Soley’e “Çok değerli dost Ahmet Soley’e en güzel dileklerimle” ifadeleriyle imzalayıp gönderdi.

İSTANBUL’DA AFRODİSİAS SERGİSİ

Türkiye’den fotoğrafların yer aldığı bir kitaba ilçeden 4 fotoğrafın girmiş olmasının ilçenin önemini ortaya koyduğunu ifade eden Kaymakam Soley, ilçenin tanıtımı için de son derece önemli olduğunu dile getirdi. Kitap tanıtımının Milliyet Gazetesi Pazar ekinde Karacasu Alemler Mahallesinde çekilen kadın fotoğrafı ile birlikte yayımlandığını ifade eden Soley, ayrıca önümüzdeki dönemde Keribar’ın yapacağı bir başka çalışma hakkında da bilgi verdi. Geyre Vakfı sponsorluğunda fotoğraflarla Afrodisias kitabı oluşturulacağını kaydeden Soley, “Farklı mevsimlerde çekilecek Afrodisias fotoğrafları bir kitapta toplanacak. Ayrıca bu fotoğraflar İstanbul’da açılacak bir sergide sergilenecek” dedi.