Maddi imkansızlıklar nedeniyle kapısı ve penceresi olmayan evlerinin onarımını yaptırmak için 5 bin lira ödüllü bilgi yarışmasına girip Aydın 1.’si olan ve 12 yaşından bir ay büyük olması yüzünden ödül verilmeyen Rümeysa Celik, yürekleri burktu. Ses Gazetesi’nde yayınlanan haberin ardından yardımseverler Rümaysa’ya destek çıktı.

EKSİKLERİ TAMAMLANACAK 

Aydın Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği (AYDER) Aydın İl Başkanı Ali Rıza Erdem ile Din Görevlileri Birliği Derneği Aydın il başkanı Yafes Kuru, Rümeysa ve ailesini Yenipazar’ın Donduran mahallesindeki evlerinde ziyaret etti. AYDER Başkanı Erdel ile ile DİNBİRDER Başkanı Kuru fitre ve zekat bağışlarıyla  toplanan 5 bin 750 lirayı ailesine teslim etti. Rümeysa’nın yüzünü güldüren Kuru, “Rümeysa’nın kazanmak istediği 5 bin liraydı, biz kendisine fitre ve zekat ile toplanan 5 bin 750 lira ulaştırdık. Ayrıca bayram sonrasında evlerinin kapı ve pencereleri temin edilerek kış gelmeden tamamen bitirilecek. Rümeysa’nın gözlerindeki sevinç ve mutluluk bizleri gerçekten çok duygulandırdı” dedi.

ÇİFTE BAYRAM YAŞIYOR 

Yardımseverlere teşekkür eden Rümeysa Çelik, “Ailem ve kardeşlerime destek olmaktan başka bir düşüncem yoktu. Yarışmadan yaşım nedeniyle para ödülü kazanamayınca çok üzülmüştüm. Bu üzüntünün ardından sesimi Ses Gazetesi aracılığıyla duyan onlarca yardımsever bize el uzattı. Onların desteğiyle evimizin kapısı ve penceresi yapılacak. Çok mutluyum. Bana çifte bayram sevincini yaşatan yardımseverlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.