Ankara, İzmir, Balıkesir ve Manisa milletvekilleri Aydın’da Millet İttifakı belediye başkan adaylarına destek isteyip, iktidarı da kentte yapmadıkları hizmetler üzerinden eleştirdi. Yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri öncesi süreci ve ülke gündemini değerlendirmek üzere CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Hakverdi, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Aydın’a geldi. İlk etapta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret eden CHP’li vekiller, Çerçioğlu’na yerel seçim çalışmaları kapsamında desteğe geldiklerini ve yanında olduklarını dile getirdi. Daha sonra CHP Aydın İl Başkanlığı Binası’nda İl Başkanı Ali Çankır'ın ev sahipliğinde bir toplantı düzenleyen CHP milletvekilleri, hem Aydın’da, hem de ülke genelinde yaşanan sıkıntıları ele aldı.

“DEVLETİN İMKANLARIYLA ÇALIŞMA YAPIYORLAR”

17 yıllık AK Parti iktidarının yerel seçimleri birer beka meselesi haline getirdiğinin altını çizen Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Hakverdi, “Partinin imkanları ile devletin erkinin bütün imkanlarını birleştirerek bir arada bir seçim yarışı sürdürmeye çalışıyor. Sanki AK Parti giderse devlet gider, devletin bekası AKP’ye bağlı şeklinde söylemler üzerinden devletin bütün erkini kendi lehlerinde diğer partilere karşı kullandıklarını görüyoruz. AKP Kadın kolları tarafından meydanda fidan dağıtılacağı duyumunu aldık. AKP bu fidanları kendi ceplerinden verip almadı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’nden bu fidanları aldılar. Bu fidanları da meydandaki parti çadırına resmi araçla getirdiler. Bu fidan dağıtımını da seçim çalışması olarak kullanacaklar. Bu bütün vatandaşların cebinden elde edilen gelirin sadece bir partinin lehine kullanılması demektir. Buradan Aydın valisine sesleniyoruz. Bu çalışmayı yapan ve bu hukuksuzluğa ortak olan herkes hakkında derhal soruşturma başlatmalıdır. Devletin bütün imkanları bir siyasi partinin lehine bu kadar aymaz ve ahlaksızca kullanılamaz” diye konuştu.

“YAPAMIYORSAN BİZ İKİ GÜNDE YAPARIZ”

Şubat ayı işsizlik rakamlarının Cumhuriyet tarihinin en yüksek ikinci oranı olduğunu ifade eden Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, yüzde 13,5’la ülkede 7 buçuk milyonu aşkın işsizin bulunduğunu dile getirdi. Aydın’a gelen bakanların bakıp bakıp gittiğini dile getiren Şahin, Aydın’a hizmet için iktidar milletvekillerinin yetersiz kaldığını belirtti. Ankara’dan Aydın’a gelirken İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanmak zorunda kaldığını ifade ederek konuşmasına başlayan Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, “Türkiye’nin turizm açısından iyi bir potansiyeli olan Aydın’ın maalesef bir havaalanı yok. Ben Ankara’dan Aydın’a hava yoluyla ulaşmak isterdim. Buradan da Aydın’ın şiddetli bir şekilde havaalanına ihtiyacı olduğunu duyurmak istiyorum. Turizm dediğimiz zaman Türkiye’de akla gelen yerlerden biri olan Kuşadası’nda Karayolları tarafından yapılan çevre yolunun orta refüjün kötü manzarasıyla karşılaşıyor. İki yıldır bitmeyen bir orta refüjün bu kötü görüntüsünü Kuşadası ve Aydınlı vatandaşlarımız hak etmiyor. Ben de buradan iki yıldır bu orta refüjü yapamayan iktidar milletvekillerine sesleniyorum. Eğer yapamıyorsanız ben büyükşehir belediye başkanıma ricada bulunup iki yılda yapılmayan orta refüjü iki günde yaptırayım. Bu görüntü Kuşadası, Aydın’a ve Türkiye’ye yakışmıyor” dedi.

“AYDIN’I ÖRNEK GÖSTERİYORUZ”

Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da, ülkedeki tarım politikalarını eleştirdi. 50 gündür yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında CHP’li belediyeler ile Aydın’dan ve Özlem Çerçioğlu’ndan bahsettiğini söyleyen Bakırlıoğlu, gittikleri yerlerde Çerçioğlu’nun tarım ve hayvancılıkta yaptığı Ege Et, Ege Yem, Ege Süt, sakız koyunu dağıtımı, ata tohumu projelerini örnek gösterdiklerini söyledi. Manisalı bir üretici olarak Aydın’a gıpta ile baktığını ve Aydınlıların bu yönden çok şanslı olduğunu dile getiren Bakırlıoğlu, Aydın’da jeotermallerin oluşturduğu tahribata benzer şekilde Manisalıların da aynı riskle karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

“AYDINLILAR ARTIK BOŞ VAATLERE KANMIYOR”

İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Aydın’da hem büyükşehir, hem de ilçe belediyeleri olarak Millet İttifakı’nın başarılı olacağını söyledi. İktidar milletvekillerini ve adaylarını daha önce Aydın için verdikleri sözleri yerine getirmeye davet eden Kılıç, Aydınlıların artık boş vaatlere kanmadığını söyledi. Ülkedeki tarım politikalarının pazarcı ve vatandaşı birbirine düşürür hale geldiğinin altını çizen Kılıç, ciddi bir ekonomik krizin yaşandığı kaydetti. Her şeyde yaşanan zamdan dolayı hayvancılığın ve çiftçinin zor günler geçirdiğine işaret eden Kılıç, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Aydın’da çiftçi, esnaf, çocuk, kadın dostu belediyelerin olduğunu ifade etti. CHP’li belediyelerin ranttan yana değil halktan yana belediyecilik anlayışıyla hizmet ettiğini söyleyen Kılıç, Aydın’da olduğu gibi diğer illerde de sadece Mart’ın sonunda değil her zaman baharın yaşanacağını kaydetti.