Aydın’ın Efeler ilçesindeki Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hayvansal ve bitkisel ürünler üretiyor. Gıda laboratuvarında tamamen doğal ve katkısız yapılan bu ürünler, okulda belirli günlerde satışa sunuluyor. Binbir zahmetle üretilen turşu, makarna, reçel, yoğurt, hurma, papatya, portakal tozu, limonata, zeytin, kivi ve elma başta olmak üzere 20 çeşit ürün,  kalite ve güvenilirliğiyle yoğun talep görüyor. Adeta fabrika gibi üretim yapan lisede öğrenim gören öğrenciler de mesleki hayata başlamadan önce tecrübe kazanıyor.

“ÜRÜNLERE İLGİ YOĞUN” 

Yaptıkları ürünlerin kermes ve fuarlarda satışını gerçekleştirdiklerini belirten Gıda Teknolojileri Öğretmeni Saadet Ekiz, “Öğrencilerimizle ürettiğimiz bu ürünleri, kermes ve fuar dışında okulumuzda haftanın belirli günlerinde açtığımız stantta satışa sunuyoruz. Ürünlerimizi almak isteyen vatandaşlarımız okula geliyor ve çok uygun fiyatlarla istedikleri ürünü satın alabiliyor. Satışımızdan elde ettiğimiz kazançla, gıda laboratuvarına malzeme alarak ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Ürünlerimiz tamamen doğal ve katkısız. Ürünlerimize yoğun bir ilgi var” dedi.

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM”

Yaptıkları üretimlerin kendilerine büyük katkı sağladığını belirten 11’inci sınıf öğrencisi Sezin Sıdra, “Bu ürünleri yaparak bilgi edinmemizin yanı sıra tecrübe kazanıyoruz. Okulumuzda edindiğimiz bilgi ve tecrübelerle ilerleyen dönemlerde yaptığımız ürünlerin satışını gerçekleştireceğim bir işyeri açmayı planlıyorum. Böylelikle ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyorum” diye konuştu.