Efeler'de memur olarak çalışan N.Y. ile Ö.Y, 21 Eylül 2018’de oğulları Ali Uğur'u bronşit ve soğuk algınlığı nedeniyle hastaneye götürdü. Hastanede doktorun verdiği 10 iğneden üçüncüsünü yaptırmak için anne N.Y, oğlu ile birlikte aile hekiminin bulunduğu 21. Nolu Aile Sağlık Merkezi'ne gitti. Burada çocuğun sağ kalçasına sağlık ocağında görevli G.T. tarafından iğne yapıldı. Bu sırada canı yanan Ali Uğur, ağlamaya başlayıp "Anne beni elektrik çarptı" dedi. İğne vurulduktan sonra kalça bölgesinde yoğun ağrı olduğunu söyleyen küçük çocuğu ailesi başka bir hastaneye götürdü. Hastanede tetkikleri yapılan çocuğun, sağ ayak siyatik sinirinde meydana gelen hasar nedeniyle "düşük ayak" olduğu tespit edildi. Ali Uğur’un bir süre tedavi görmesine rağmen durumunda iyileşme olmadı. Sakat kalan çocuğun futbolcu olma hayalleri de yıkıldı. Anne N.Y. oğlunun yaşadığı mağduriyet nedeniyle iğneyi vuran sağlık görevlisi G.T. hakkında suç duyurusunda bulundu.

“GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERDİM’ DEDİ

Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada savunma yapan G.T. annesinin işe yetişeceğini söyleyerek aşıyı bir an önce vurdurmak istediğini, kendisinin de buna dayanarak iğneyi vurduğunu, mesleğinin gerektirdiği bütün önlemleri alarak gerekli işlemleri yaptığını söyledi. G.T. kendisinin de bir anne olduğunu belirterek, “Ben suçsuzum, gerekli özeni gösterdim” dedi.

CEZANIN ARDINDAN GÖREVİNİ BIRAKTI

Olayla ilgili hazırlanan adli tıp raporunda yer alan açıklamada, enjeksiyon yapılmak suretiyle mağdurun organlarından birinin sürekli zayıflamasına neden olacak şekilde yaralanmasına sebebiyet verildiği ifade edildi. Raporu dikkate alan mahkeme heyeti tarafından sanık G.T’ye taksirle kasten yaralama suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. İl Sağlık Müdürlüğü’nce daha önce hakkında soruşturma açılan G.T. mahkemenin kendisine verdiği cezanın ardından hemşireliği bıraktı.

FUTBOLCULUK HAYALİ YIKILDI

Yaşadığı talihsiz olaya çok üzülen Ali Uğur Y. “Cristiano Ronaldo gibi ünlü bir futbolcu olmak istiyordum. Sağ ayağım güçsüz olduğu için toplara sert vuramıyorum. Yaşadıklarım yüzünden hayallerim yıkıldı. Ağrılarım halen devam ediyor. Fizik tedavi görürken çok acı çekiyorum. Keşke bu yaşananlar bir rüya olsaydı” dedi.

“TAZMİNAT DAVASI DA AÇTIK”

Anne N.Y. ise oğlunu sakat kalmasına yol açan hemşireye maddi manevi tazminat davası açtıklarını belirterek, “Oğluma ve bize büyük acılar yaşatan o hemşire, bir kez olsun ‘geçmiş olsun’ bile demedi. Hem oğlumu sakat bıraktı hem de kendisinin suçsuz olduğunu söyleyip bana iftira attı. İnsanların yaşamını ömür boyu etkileyecek bu konumdaki bir kişinin görevini yaparken daha dikkatli olması gerekir. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın diye bu olayın peşini bırakmadık” diye konuştu.