Türkiye'deki katılımcı sözlükler arasında en fazla toplam ve aylık tanım yapılan site olan Ekşi Sözlük'te her gün ülke gündemi, kültür, sanat, spor başta olmak üzere her konuda onlarca başlıkta yüzlerce yorumun yazılıyor. Facebook ve Twitter'dan bile eski olan 1999 yılından bu yana yayın hayatını sürdüren Ekşi Sözlük'te herhangi bir marka, sanatçı, siyasi figür ya da oluşum hakkında açılan başlık o marka ya da kurumun bilinirliliğinin yüksek olduğunu yansıtıyor. Bununla birlikte anonim yazarların eleştiri dozu yüksek yorumları bazen ülke gündemine oturabiliyor. Karacasu hakkında da açılan başlıkta 30'a yakın yazarın yazdığı çeşitli övgü dolu sözler ilçenin doğal ve tarihi güzelliğinin ilçeyle bir şekilde bağı olan ve hiçbir bağı olmayan kesimler tarafından görüldüğünün kanıtı oldu. Çok sayıda olumlu görüşün yer aldığı sitede özellikle ilçenin doğallığına, yeşiline, yaylalarına vurgu yapıldı. Afrodisias'ın ihtişamı ile birlikte Karacasu çömleği ve pidesi de çok kez vurgulandı. Türkiye genelinden ilçenin nasıl görüldüğü hakkında fikir veren yazılar inceleme değer bulundu.

İŞTE YAZILANLAR:



"SAKİNLİK VE HUZUR"


İlçe hakkında ilk entry 2003 yılında girilirken son entry 2022 yılında girildi. İşte yazarların kendilerine has üsluplarla yazdıkları yorumlardan bazıları: " Aydın'da, güzel yemek kokuları ile hatırlanan yeşil bir yer. Süper bir yaylası olan, şirin köy. Kırmızı toprağı, temiz havası ve yıllardır değişmeyen nüfusu ile beni hep hayrete düşürür. Sakinliği ve huzuru ile her tatilde oradaki evimize gidip yatıp uyumak gibi hayaller kurmama neden olur. Ardında sıralanan mor dağların heybetinin aksine mütevazi, kendi halinde bir ilçe. insanında ticari zekayla okuma arzusunun aynı anda bulunduğu, her açıdan verimli kızıl toprağında her bahar diz boyu gelincikler biten güzel yer. Kırmızı topraktan yapılmış seramikleriyle meşhur aydın ilçesi. Pidesi güzel, yaylaları ile meşhur küçük ve kendi halinde bir aydın ilçesi. Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulunu bünyesinde barındırmaktadır. Buraya uğrarsanız kıymalı Karacasu yuvarlak pidesini muhakkak tadın derim. 731 yıllık geleneklerin yaşatıldığı ilçe. Pidesi ve ayranı lezizdir. Aphrodisias kentlerinin en ünlüsü buradadır. Büyüleyici ihtişamı göz kamaştırır. Kışın yaylada kar yağdığında sokak lambalarının etrafı aydınlatması kartpostalları anımsatır. O dayanılmaz sıcaklıkta geçen yaz günlerinde elinizi sokmaya cesaret edemeyeceğiniz soğuklukta pınarları olur bu ilçenin. Bir de derler ki pidecinin hası buradan çıkar. Yanlışlıkla sapılan bir yol münasebetiyle içinden geçtiğimiz ve doğası ile beni hayran bırakmış şirin ilçe. Ölmeden mutlaka görülmesi gereken Afrodisias Antik Kenti’ni bünyesinde barındıran şirin bir ilçedir. İnsanları, şimdilerde mumla aradığımız, özlediğimiz merhamet duygusuna sahiptir. Kuyucak’tan Tavas yönüne döndüğünüzde Tavas’tan önce varacağınız şirin ve yeşil bir ilçedir. Gitmenizi tavsiye ederim. Pidesi, çömleği ve Geyre mahallesinde bulunan Afrodisias’ı meşhurdur. Elemanlar zamanında güzel yere yerleşmişler. Buram buram tarih kokar. Yazın Aydın’a oranla biraz daha serindir."

YAYLASI MUHTEŞEM"


"Tahinli pidesini özellikle tavsiye ederim. Denizli Kale ve Tavas’a gidenler buradan geçer. Çam ağaçları arasında güzel güzel yolculuk yaparsınız. Hatta bazen araba ile Antalya’ya gidenler de Denizli’den Cankurtaran’dan geçmeyip bu yolu tercih eder. Yani Tavas’tan Denizli tarafına dönüp Serinhisar kavşağından Acıpayam’a geçer. Karacasu hakkında anlatılacak çok şey var. Yayla denilen yerde manzarası on numara, yeşil bahçeler arasında villa tarzında evler mevcut. Özellikle yazın insanlar burada serin serin evlerinde kalmaktadır. Yoksa Aydın’ın sıcağı hiç çekilmez. Ege Bölgesi’nin en lezzetli zeytinyağları bu bölgede bulunur. Havası yükseklikten dolayı diğer ilçelere göre daha serindir ve rüzgarlıdır. Bölgede bolca bulunan kekikten dolayı yağlarında hafif kekik tadı vardır. Ara Güler'in keşfettiği Afrodisias'ın da sınırlarında bulunduğu, pidesi, tahini, kızıl topraktan yapılmış çömlekleri ve köy pazarıyla meşhur şirin Aydın ilçesi. İzmir pidecilerinin çoğunluğu buralıdır. Yolunuz düşerse Kahvederesi'ne mutlaka uğrayın."