İncirliova’da evli kaldığı 9 yıl boyunca sürekli şiddet gördüğü için eşinden boşanmak zorunda kalan 2 çocuk annesi İlke Kuleli, 30 Ocak 2022'de ilçede çalıştığı markette, dolmuş şoförlüğü yapan eski eşinin baltalı saldırısına uğramıştı. Saldırının ardından İlke Kuleli'nin sağ serçe parmağı tamamen kopmuş, sol elindeki kopan 5 parmağı ise kaldırıldığı hastanede dikilmişti. Ayrıca ölümden dönen genç kadının başına, aldığı balta darbelerinden dolayı 23 dikiş atılmıştı. Gözü dönmüş saldırgan, tutuklanmıştı. Hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan sanık İsmail D’nin Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Davanın 2. duruşmasına sanık İsmail D. ile birlikte İlke Kuleli, ailesi ve avukatlar katıldı.

“ÇOK PİŞMANIM”


Mahkemede savunmasını yapan sanık İsmail D. eski eşinin hakkında 4 kez uzaklaştırma kararı aldırmasına rağmen görüşmeye devam ettiklerini söyledi. Eşinin kendini aldattığından şüphelendiğini ve kendi telefonuna navigasyon uygulaması yükleyerek eşinin gittiği yerleri tespit ettiğini dile getiren İsmail D, “Eşimin çalıştığı markete beni aldatıp aldatmadığını öğrenmeye gitmiştim. Bir şey diyemeden yüzüme biber gazı sıktı. Boğuşma sırasında baltayı salladım. Çok pişmanım” dedi.

“ÇOCUKLARIMIN ÖNÜNDE KAFAMA SİLAH DAYADI”


Eski kocasının aldatıldığı iddiasının gerçek dışı olduğunu belirten İlke Kuleli ise savunmasında şunları kaydetti: “Ben kendisini aldatmadım. 9 sene boyunca şiddet gördüm. Çocuklarımın gözü önünde kafama silah dayadı. Gördüğüm şiddete dayanamadım Boşanmak istedim. Boşanmak istediğim için iffetsiz biri oldum. Şikayetçiyim. Can güvenliğim olmadığı için bu kişinin en ağır cezayı almasını istiyorum” diye konuştu.
İlke Kuleli'nin avukatı Kübra Hergül, sanık İsmal D.'nin markette İlke Kuleli'ye “Sona yaklaşıyoruz İlke Kuleli, eline sürdüğün ojeler çok güzelmiş keyfini çıkar, iş yerine geleceğim seni kaçıracağım' şeklinde tehdit içeren mesajlar attığını ifade etti. Mahkeme heyeti sanık İsmail D’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi.