Daha önce sık sık geç açılması, açılsa da personelin görev yerinde bulunmaması gibi konularla gündeme gelen Karacasu Halk Kütüphanesinde bir süre önce Nazilli'den geçici görevlendirme yapılırken işleyişte aksamaların devam ettiği öğrenildi. Kütüphane personelinin gelmediği zamanlarda kütüphanenin bir diğer çalışanı AK Parti Karacasu Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem'in açtığı kütüphanede devamlı durmaması aksamalara neden olmuştu. Son olarak 12 Ağustos Cuma günü kütüphanenin açılmaması dikkat çekti. Kütüphanede görevli AK Parti İlçe Başkanı Turancan Önem'in izinli olması sebebiyle kütüphanenin açılmadığı öğrenildi.

"SİYASET İÇİN KAMU KURUMU KAPALI KALDI"


Cuma günü ilçeyi ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un ilçedeki ziyaretlerinde öğlen 12.00'den 17.00'ye kadar devam ede programında AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem de yer alırken siyaset için "Kamu kurumu kapalı kaldı" yorumları yapıldı. Kütüphanenin bir gün boyunca kapalı kalması eleştirileri beraberinde getirdi. Daha önce de birkaç kez kütüphanenin kapalı kalması eleştirilere neden olurken siyasetçi kimliğini ön planda tutarak kamu görevini aksatan Önem'in partisine de zarar verdiği ifade edildi. Öte yandan ‘Önem izin alacaksa başka bir görevlendirme yapılmaz mıydı?’ sorusu da akıllara geldi.

PARTİDE RAHATSIZLIK YARATTI


Belediyeyi Cumhur İttifakı’nın kazanmasının ardından Belediye Temizlik İşleri kadrosuna alınan ve daha sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki kütüphanede görevlendirilen Turancan Önem maaşını belediyeden almaya devam ederken siyasi gerekçeyle kamu görevini yerine getirmemesi eleştirilerin odağı oldu. Metin Yavuz'un programında 'AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığını temsil edecek başka bir genç yok muydu?' sorusu akıllara gelirken ziyarette Gençlik Kolları Yönetiminden başka bir ismin yer almaması da dikkat çekti. Önem'in bu davranışları AK Parti Yönetiminde de eleştiri konusu olurken büyük rahatsızlık yarattığı öğrenildi. AK Partili Yavuz'un durumdan haberdar olması halinde kendisi için kütüphanenin kapanmasını tasvip etmeyeceği düşünülürken Önem'in siyaseti ya da belediye görevinden birini tercih etmesi gerekliliği vurgulandı.

VATANDAŞ HİZMET ALAMIYOR


Okuma kitabı teminin yanı sıra sınav çalışanların kullanımında olan Karacasu Halk Kütüphanesinin kapalı kalması daha önce tepki çekmişti. Özel işletme gibi kapısına görevlilerin telefon numarasının asılması da tepkileri beraberinde getirdi. Daha önce de değişim için kitap getirdiğinde personelin olmadığını gören bir vatandaş elinde kitaplarla ne yapacağını bilememişti. Sürekli aynı sorunu yaşadıklarını söyleyen vatandaş kitapları kütüphanenin girişindeki bir esnafa emanet etti. “Böyle bir şey mi olur” diyerek tepkisini dile getiren vatandaş, “Artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz” demişti.

‘DUYARLI DAVRANIYORUM’ DEYİP KENDİNİ SAVUNDU


Kendisine bu konu sorulan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem, "Diğer personel 43 gün izne ayrılmış. İkimiz de izne ayrılamayız diye bir şey yok çünkü o Kültür Bakanlığına ben belediyeye bağlıyım, istediğim zaman izin alabilirim. Onun dışında 1 ay sonra düğünüm var. O yok diye şu an izin kullanmıyorum. Akşamüstü çıktıktan sonra Aydın'a İzmir'e giderek düğün hazırlıklarımı yapmaya çalışıyorum. Duyarlı davranıyorum. O gün vekil geldiği için izin almak zorunda kaldım. Tam gün izinliydim ama öğleyin kitap değiştirmeye gelen çocukların kitaplarını değiştirdim. Öğleden sonra tamamen kapalıydı" dedi.