Nazilli’de yaşayan ev hanımı Müzeyyen Gültekin (36) kendisine bol gelen kıyafetleri daraltmak için küçük bir dikiş makinası satın aldı. Kıyafeti komple sökerek üzerine göre daraltıp yeniden dikti. Gültekin’in yaptığı iş, çevresi tarafından da beğenilince,’ ben bu işi yaparım ‘diyerek evinin bir odasını atölyeye çevirdi. Üç yıl önce kadın alt giyimine yönelen Gültekin, ilçedeki kumaşçılardan esnek penye bulamayınca, Denizli, Bursa ve İzmir’den bulduğu kumaşları satın alarak seri üretime başladı. Diktiği kıyafetleri pazarcı esnafına satmaya başlayan Gültekin, gelen taleplere yetişemez oldu ve eşinin de desteğiyle iş yeri açmaya karar verdi.

‘4 KADINA İSTİHAM SAĞLIYOR’


Zamanla siparişlere yetişemez hale gelen Gültekin, kıyafetin yanı sıra kumaş satışına da başladı. Bu arada yeni dikiş makinaları satın alarak, kendisi gibi ev hanımı olan 4 arkadaşına istihdam sağlamaya başladı. İlçede bu sektörde tek olduğunu dile getiren Gültekin, diktiği kıyafetleri genelde pazarcı esnafının satın aldığını belirterek, “Buradaki pazarcı esnafı burada böyle bir imalathane olduğunu bilmedikleri için, bunları gidip Denizli’deki toptancılardan satın alarak gelip burada pazarlarda satıyorlar, halbuki Denizli’ye de toptan veren benim” dedi.

‘ZORLUK ÇEKTİM AMA BAŞARDIM’


Her kadının çalışması, üretmesi, ailesine destek olması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Gültekin, kendi ayakları üzerinde durmasının önem taşıdığını vurguladı. Gültekin, “Kadınlar istedikten sonra her işi başarabilir bence. Yeter ki istesinler, üstesinden gelemeyecekleri iş yok. Evde bu işe başlayıp buralara geldiysem, tabii ki zorluk çektim ama başardım. Toptancılık sektöründe yaşadığımız ilçede imkanlar kısıtlı, pazarcılar, kadın alt giyimlerini almak için ilçe dışına gidiyorlardı. Şimdi kadınların talep ettiği bu kıyafetlere dükkanımızda cevap verebiliyoruz” diye konuştu.