Türk boksuna ulusal ve uluslararası alanda uzun yıllar hizmet eden ve boks sporunu 2007 yılında Aydın’a getiren Uluslararası Dünya Boks Hakemi ve eski Aydın Boks İl Temsilcisi Abdulaziz Kılıç’ın yetiştirdiği boksörler başarıdan başarıya koşuyor. 2007 yılında Abdulaziz Kılıç’ın girişimleriyle tüm Aydın geneline yayılan boks sporu, Nazillili gençlerin bu sporla tanışmasıyla birlikte ulusal ve uluslararası başarıları her geçen gün arttırdı. Son olarak 58 ilden 672 erkek ve 301 kadın sporcunun rekor katılımıyla Kırıkkale ilinde düzenlenen Yıldız Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda erkekler 54 kg’da İbrahim Alp Bakır 54 sporcunun arasından 6 maç yaparak sıkletinde Türkiye şampiyonu, kadınlarda ise 48 kg’da Simge Bekler ise Türkiye üçüncüsü oldu.

‘BAYRAĞIMIZI AVRUPA’DA DALGALANDIRMAK İSTİYORUM’


Kırıkkale’de düzenlenen Yıldız Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda erkekler 54 kg’da Türkiye Şampiyonu olan İbrahim Alp Bakır; “15 yaşındayım ve 6 yıldır boks sporu ile ilgileniyorum. Yavuz hocamın 6 yıllık emeğinin karşılığında Türkiye Şampiyonu oldum. Bu madalyayı Aydın ve Nazilli’ye boks sporunu getiren boksu sevdiren aynı zamanda hocamızın da babası olan rahmetli Aziz Hocama verdiğimiz sözü yerine getirerek ona armağan ediyorum. Arkamızdaki en büyük destekçimiz bizi bugünlere getiren, babamız gibi olan Yavuz hocama ve herkese teşekkür ediyorum. Hedefim; Eylül ayı içerisinde İtalya'da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında, Avrupa şampiyonu olarak İstiklal Marşı’mızı tüm Avrupa’ya dinletmek ve ay yıldızlı al bayrağımızı kürsünün zirvesinde yer alarak göndere çektirmek. Aydın’a Avrupa şampiyonu olarak dönmek istiyorum" şeklinde konuştu.

‘BABAMA VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRDİK’


Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Boks Milli Takım Antrenörü Yavuz Kılıç, kabristan ziyareti sonrasında yaptığı konuşmada sporcularının her biriyle ayrı ayrı gurur duyduğunu söyleyerek, “İbrahim oğlumuz Türkiye şampiyonu, Simge kızımız da Türkiye üçüncüsü oldu. İki sporcumuzla 6 yıl önce bu yola çıktığımızda Aydın’a boksu getiren ve boksu sevdiren aynı zamanda babam olan Milli Boksör Uluslararası Dünya Boks Hakemi ve eski boks il temsilcimiz Abdulaziz Kılıç’a aldığımız şampiyonlukları ve madalyalarımızı ithaf ediyoruz. Biz de sporcularımla birlikte kazandığımız madalyalarımızı yanımıza alarak babam Abdulaziz Kılıç’ın kabrine geldik, ona verdiğimiz sözü yerine getirdik. İbrahim ve Simge de, madalyalarını ve başarılarını her daim isteyen babama armağan etti. Sporcularımla gurur duyuyorum. Bir sonraki hedefimiz Allah nasip ederse İtalya’da yapılacak Avrupa şampiyonası. İnşallah Aydın’ımızda başarılarımız artarak devam edecek. Planlı ve programlı şekilde daha büyük hedeflere emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.

‘HEDEFİMİZ AVRUPA ŞAMPİYONASINDA ALTIN MADALYA’


Sporcularının başarılarının her geçen gün artmaya devam ettiğini ifade eden Antrenör Kılıç, “Türkiye şampiyonu, Avrupa dereceli milli sporcularımız var ve her yıl her turnuvaya gittiğimizde Rabbimin izniyle elimiz boş dönmüyoruz. O yüzden Aydın boksu her geçen gün başarıyla büyüyor ve ivmemiz aynı şekilde artıyor. Aydın merkezde Gençlik Merkezi Boks Salonumuzda, Nazilli'de Kapalı Spor Salonu boks salonumuzda olmak üzere boks faaliyetlerimiz Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uhdesinde yılın 12 ayı yaz ve kış dönemi olarak il spor merkezlerimizde ücretsiz olarak devam etmekte. Hedefimiz Eylül ayı içerisinde İtalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonasında altın madalya. Babamdan kalan Aydın boks mirasını kaldığı yerden layıkıyla sürdürmeye devam edeceğim. Bu süre zarfı içerisinde desteklerinden ötürü Türkiye Boks Federasyonu Başkanımız Eyüp Gözgeç’e, sporun ve sporcunun daima yanında olan müdürümüz Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu’na bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.