Mülkiyeti Hazine'ye ait, Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisli Efeler'e bağlı Kardeşköy Mahallesi'nde yer alan arazinin hal projesi yapılması için Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne hibe edildiğini iddia eden AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, Büyükşehir’i ise projeyi hayata geçirmemekle suçlamıştı. Celbek'in açıklamasına, CHP’nin ardından bir tepki de İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Alak, Celbek'in Acarlar halkını kandırmaya çalıştığını iddia etti.

“KANAYAN YARAMIZA AKP’NİN TAŞ KOYDUĞUNU GİZLEMEYE ÇALIŞMAKTA”


AK Parti’li Celbek’in hal yapılması ile ilgili yanlış, acemice ve talihsiz bir beyanat verdiğini savunan Alak, şunları kaydetti:
“Henüz tahsisi Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde olan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hal yapılması talebiyle tahsisi talep edilen yerin Büyükşehir Belediyemize geçmeden, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve İncirliova Belediyesi üzerinden algı operasyonu yapmıştır ve yanlış yapmıştır. Söz konusu alan halen Milli Eğitim Bakanlığı tahsisinde olduğu Aydın Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada açık ve net olarak yazmaktadır. Sayın Celbek bu yerin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne daha henüz tahsis edilmediğini ne yazık bilmemektedir ya da biliyor da olabilir. Kasıtlı olarak Acarlar Mahallemizdeki kanayan yaramıza Akp’nin aslında taş koyduğunu gizlemeye çalışmaktadır. Mevzu bahis alanın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi gerçekleşse bu ifadeleri kullanması normal karşılanabilir. Lakin bu yerin tahsisi halen Milli Eğitim Bakanlığı'na aittir.”

“KENDİ AYAĞINA KURŞUN SIKTI”


Milli Eğitim Bakanlığı'na 2016 yılından itibaren tahsis edilen söz konusu alana AK Parti iktidarının bir çivi dahi çıkmadığını ve İlçe Başkanı Celbek'in de yaptığı açıklamayla kendi ayağına bir kurşun sıktığını öne süren Alak, asıl sorgulanması gereken konunun alanın neden Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmemesi olduğunu dile getirdi.

"YALANCININ AMPULÜ YATSIYA KADAR YANARMIŞ"


Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Aydın Valiliği ve Valilik ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasındaki yazışmaları paylaşan Alak, "Bu iki belge ki okuması yazması olan herkes için açık ve nettir. Yerin Toptancı Hali yapılması için ilk girişimde bulunan ve yazı yazan Aydın Büyükşehir Belediyesi. Valilik ‘sakınca yoktur’ diye uygun görüş belirterek Bakanlığa yazı yazmış ancak ilgili yerin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bakanlıkça tahsis edildiğine dair bir yazı ya da karar yok. Yerin tahsisini geciktiren ve Acarlar halkını cezalandıran kendileri yani mevcut AKP hükümetidir, atama bakanlarıdır ve liyakatsiz bürokratlarıdır. Şimdi Aydın Valiliği’nin yazısını paylaşıp sanki hiç sorumlulukları yokmuş, yeri de Bakanlık Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi etmiş ancak Aydın Büyükşehir Belediyesi de yapmıyor görüntüsü veriyorlar. Yalancının ampulü yatsıya kadar yanarmış" dedi. Celbek’e tavsiyede bulunan Alak, kendisinden açıklamasını bir an önce geri almasını, İncirliova ve Acarlar halkından özür dilemesini beklediklerini sözlerine ekledi.