17 Şubat 2021’de ihalesi gerçekleştirilen, taşınma işlemlerinin ardından ihaleyi kazanan firma tarafından Kasım ayında inşaat çalışmaları başlayan Karacasu İlçe Devlet Hastanesindeki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 500 günlük iş teslim süresi olsa da firma tarafından 3-4 ay daha erken Sağlık Bakanlığına teslim edileceği öğrenilen hastanenin gerekli hazırlıklarının tamamlanması ile birlikte 2023 yılında hizmete girmesinin beklendiği kaydedildi. Hastane inşaatını gezip yüklenici firma yetkilileri ve İl Sağlık Müdür Osman Açıkgöz’den bilgi alan Yavuz, hastane inşaatının çok hızlı ilerlediğini dile getirdi. Hastanenin önceden olduğu gibi Nazilli Devlet Hastanesine mi bağlı olacağı yoksa kamu hastanelerine bağlı bir hastane mi olacağı merak edilirken Yavuz, “Hastanemizin Nazilli’den bağımız uzman hekimleri olan bir hastane olması amacındayız” ifadelerini kullandı.


“KAMU HASTANELERİNE BAĞLI OLMASI AMACINDAYIZ”


Çalışmalar hakkında bilgi veren Yavuz, “Yüklenici arkadaşla az önce konuştuk yıl sonuna kalmadan kendi üstüne düşen vazifeleri yerine getirip bize teslim edecekler. Şu an fiziki olarak yüzde 60’ı tamamlandı. Plana göre şu an yüzde 30-35’lerde olması gerekiyordu ama hızlı gidiyor. İşlerini de güzel yapıyorlar. Yıl sonu geldiğinde kamu hastanelerine mi bağlı olacak yoksa halk sağlığına mı bağlı olacak onu çözmüş olacağız. Amacımız kamu hastanelerine bağlı olup buranın Nazilli’den bağımsız ayrı bir hastane olması amacındayız. Coğrafya açısından büyük ve dağınık bir coğrafya. Uzman hekimlerin burada görev yapması asıl amacımız. Bin 200 metrekare taban alanında 3 bin 600 metrekare toplam alanı var. 112 merkezi de burada hastanenin içinde olacak. 10 yataklı bir hastane” dedi.

OTOBAN 2023 HAZİRAN’INDA KISMEN KULLANIMA AÇILACAK”


Yavuz, “ Aydın genelinde Didim’den Karacasu’ya kadar hemen her ilçede önemli sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Gençlik Spor yatırımları devam ediyor. Adalet Bakanlığının yatırımları devam ediyor. Otobanımız devam ediyor. Hani şu battı denilen devlet üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Parası olmayan yapamaz bunu. En kötü anda bile sahadaydık. İl, ilçe teşkilatları, belediye başkanları ve bizler her zaman sahadayız. Ekonomik krizin hat safhaya çıktığı faturanın iktidara kesilmeye kalkıldığı dönemde bile vatandaşımızı dinlemekten kaçınmadık. Bu yönetimsel bir şey değil dış kaynaklı sıkıntılardı. Çarşıda düzelme var, umut var. Şu an burada Sanayiyi daha gezmedik ama çevre ilçelerdeki sanayi ve turizm alanlarında yatırımcılar hayatlarından memnun. Buharkent’ten Çine Söke’ye kadar ciddi firmalar ilimizde geliyor. Hem istihdam, hem tarım hem turizm hem devletin yatırımları devam ediyor” dedi. Aydın-Denizli otobanı hakkında da bilgi veren Yavuz, “2023 Haziran’ında bir nebzede olsa otomobillerimiz otobana girmeye başlayacak” şeklinde konuştu.

İLÇEDE YOĞUN BİR GÜN GEÇİRDİ


Karacasu’da hastane ziyaretinin yanı sıra uzun bir program yapan Metin Yavuz, parti binasında partililerle buluşmasının ardından Cuma Mahallesinde Cuma namazı çıkışı düzenlenen aşure hayrına katıldı. Şehit evini ziyaret eden Yavuz, çok sayıda haneyi ziyaret etti. Çömlek atölyelerini ve çarşı esnafını ziyaret eden Yavuz, Esnaf Odasına ziyarette bulundu. Yavuz’a Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, BBP İlçe Başkanı Bülent Eriklioğlu, AK Partili Meclis Üyeleri Fatih Akkın, Memduh İlgili ve partililer eşlik etti.