Milli Eğitim Bakanlığı'na ait arazinin hal projesi yapılması için Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne hibe edildiğini iddia eden AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, Büyükşehir’i ise projeyi hayata geçirmemekle suçladı. Celbek’e yanıt veren CHP İlçe Başkanı Hasbi Akman da, bakanlıkça yer tahsisi yapıldığında projenin hayata geçirilmesi için Aydın Büyükşehir ve İncirliova belediyelerinin gerekeni en kısa sürede yapacağını belirterek, "Siz köstek olmayın yeter" dedi.
AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Acarlar Mahallesi'ni ziyaret etti. Acarlar Hali'ni gezen Başkan Celbek, halde faaliyet gösteren esnafların sorun ve taleplerini dinledi.

“NEDEN SOMUT ADIMLAR ATILMADI?”


Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Celbek, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni Toptancı Hali Projesi'ni hayata geçirmemekle suçlayarak, “Aydın Büyükşehir Belediyesi, Acarlar Mahallesi’ni kimin yüzünden cezalandırıyor? Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan arazinin hal yapılması için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edilmesine rağmen neden somut adımlar atılmadı? Peki, bölgenin en büyük halini yapmayarak cezalandırılan sadece Acarlar Mahallesi mi?” dedi. Başkan Celbek, toptancı haline ilişkin taşınmaz tahsisi ile ilgili bir de evrak paylaştı.

TAŞINMAZIN TAHSİSİNDE SAKINCA YOK


Aydın Valiliği tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderilen ve üzerinde Vali Hüseyin Aksoy’un imzasının bulunduğu 2 Haziran 2022 tarihli evrakta, şu ifadeler yer aldı: “İlimiz, Efeler İlçesi, Kardeşköy Mahallesi, İkizdere mevkiinde bulunan mülkiyeti Hazine’ye ait 695 parsel numaralı ve 80 bin 600 metrekare yüzölçümlü ‘tarla’ vasıflı taşınmaza ilişkin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan alınan ve bir örneği ekte gönderilen 05/05/2022 tarih ve 98437 sayılı yazıda özetle, bahse konu taşınmazın ‘toptancı hali’ olarak kullanılmak üzere belediyeleri adına tahsisi talep edilmiştir. Söz konusu taşınmazın dosyasının tetkikinden; taşınma, Aydın Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun 02/06/2016 tarih ve 131 sayılı kararıyla ‘Eğitim Kampüsü’ yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildiği taşınmazın 13/01/2021 tarihinde mahallinde yapılan tespitte halen boş olduğu, ayrıca 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında ‘Toplu İşyeri (Toptancı Hali) alanında kaldığı anlaşılmıştır. Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmeliğin 16’ncı maddesine göre düzenlenen bilgi ve belgeler ile Cumhurbaşkanlığının 2018/8 sayılı Genelgesi gereğince ve 2018/11 sayılı iş genelge kapsamında oluşturulan komisyondan izin alınabilmesi için düzenlenen bilgi formu, bilgi notu ve uzak yakın google görüntüsü yazımız ekinde sunulmuş olup anılan taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı’na olan tahsisinin kaldırılarak, ‘toptancı hali’ olarak kullanılmak üzere Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na tahsisinde Valiliğimizce (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü-Milli Emlak Müdürlüğü) sakınca bulunmamaktadır.”

"SİZ KÖSTEK OLMAYIN YETER"


AK Parti'li Celbek'e CHP İncirliova İlçe Başkanı Hasbi Akman cevap verdi. Acarlar hal yerinin tahsisi konusunda ilk girişimi yapanın Aydın Büyükşehir Belediyesi olduğunu dile getiren CHP'li Akman, "Aydın Valiliği ise Büyükşehir Belediyemizin talebi üzerine uygun görüş belirterek Bakanlığa yazı göndermiş ancak söz konusu yer henüz Bakanlıkça, Büyükşehir Belediyemize verilmemiştir. Yerin Büyükşehir Belediyemize verildiğine dair bir yazı ya da karar Bakanlıktan gelmemiştir. Valiliğin sadece uygun görüş belirten yazısının arkasına sığınıp yıllardır yeri vermeyerek yapımını engellediğiniz Hal Projesinden böyle ucuz ayak oyunları ile kendinizi aklamaya kalkışmayın. Siz merak etmeyin Acarlar halkı kendilerini cezalandıranların kim olduğunu gayet iyi biliyor. Bakanlıkça yer tahsisi yapıldığında projenin hayata geçirilmesi için Aydın Büyükşehir ve İncirliova Belediyelerimiz gerekeni en kısa sürede yapacaklardır. Siz köstek olmayın yeter" şeklinde konuştu.