Germencik Belediyesi tarafından hizmet binası kamulaştırılan Ziraat Odası, yeni hizmet binası arayışına geçmişti. Aradığı binayı Yedieylül Mahallesi, Maraşal Sokak üzerinde bulan oda yönetimi, satın aldığı 550 metre genişliğindeki binayı hizmete açtı. Açılış törenine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Burak Pehlivan, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, ziraat odası başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ


Törene Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu ve Meclis Başkanı Necip Arslan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikte ev sahipliği yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Çapakçıoğlu, açılışa katılan herkese teşekkür etti. Germencik’in incirin anavatanı olduğunu belirten Çapakçıoğlu, incir sezonunun üreticilere hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Aydın’ın tarımsal potansiyeli üst noktalarda olan illerden bir tanesi olduğunu belirten Vali Aksoy da, “Aydın olarak birçok üründe birinci, ikinci ve üçüncü sıradayız. Germencik de tarımsal potansiyeli yüksek olan ilçelerimizden biri. Germencik, yüzde 70’i tarımsal potansiyele sahip olan bir araziye sahip. Özellikle incirde Aydın’da ikinci, pamukta dördüncü, yağlık zeytinde sekizinci sırada yer almaktadır. Böylesine önemli potansiyele sahip olan ilçemizin tarım potansiyelini daha üst noktalara taşıma adına ziraat odası ve il tarım ve orman müdürlüğü önderliğinde çalışmalar yapılmaya devam edilecek. Temennimiz çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin karşılığını alabilmesi, ürünlerimizin de ihraç edilerek daha fazla gelire dönüşmesi. Bu, hepimizin ortak noktası” dedi. Aksoy, Ziraat Odası’nın yeni hizmet binasının da hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Konuşmasını tamamlayan Vali Aksoy, protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti.