İncirliova Belediyesi’nin düzenlediği aşure hayrına katılan İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, hayrın ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Alak ve yönetimi ile meclis üyelerinin eşlik ettiği Milletvekili Sezgin, Sevgi Yolu’nda bulunan esnaflara hayırlı işler diledi. Bir araya geldiği esnaf ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen milletvekili Sezgin, çarpıcı açıklamalara imza attı.

“İYİ PARTİ TÜRKİYE’DE BİRİNCİ PARTİ OLACAK”


Her zaman halkla iç içe olduklarının altını çizen Sezgin, “Vatandaşın çok dertli olduğunu biliyoruz. Siyaset vatandaş için yapılır. İYİ Parti’nin durumu çok iyi, pekiyi. 5 üzerinden 5 bana kalırsa. İYİ Parti Türkiye’de birinci parti olacak. Millet İttifakı içindeki paydaşlarımıza saygı duyuyoruz. O partiler de kendi aralarında zarif ve demokratik rekabet içindeler. Onlara duyduğum tüm saygıyla söylüyorum, hedefimiz birinci parti olmak. Hedefimizi de tutturacağımızı düşünüyorum” dedi.

“VATANDAŞ, SANDIKTA SÖZÜNÜ SÖYLEMEYİ BEKLİYOR”


Vatandaşın direncinin son noktasında olduğunu iddia eden Milletvekili Sezgin, şunları kaydetti: “Muhalefet siyasetçileri, milletvekilleri, hiçbir zaman bu kadar zor duruma düşmemiştir. Ben, vatandaşa nasılsın diye sormaya zorlanıyorum. Sorarken mahcup oluyorum. Vatandaş, çok şikayetçi. Yani artık direncinin son noktasında. Sandık hedefi olmasa, vatandaşımızda demokrasi kültürü olmazsa, hiçbirimizin tasnif etmeyeceği başka gelişmeler yaşanabilir. Ne mutlu ki bu sandık hedefi var. Demokrasimiz çok yıprandı ama Allah’tan bir sandık hedefimiz, beklentimiz ve gerçeğimiz var. Vatandaş, bu sandıkta sözünü söylemeyi bekliyor. Bunu da çok istiyor.”

“ESAS SORUN EKONOMİ”


Sezgin, vatandaşın ekonominin yanı sıra hukuk, demokrasi, hak ve özgürlükler noktasında da şikayetleri olduğunu ifade ederek, “Vatandaşın esas sorunu elbette ekonomi. Ama bizim kamuoyu yoklamalarına yansıdığının ötesinde bir hukuk, demokrasi, hak ve özgürlükler şikayeti de var. Zaten hukuku ekonomiden ayırt etmek mümkün değil. Düzgün bir ekonomi için hukukun kuvvetli olması gerekiyor” diye konuştu.