Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Aydın Yıldızspor’da Sportif Direktör Göksel Özdemir, oyuncularına talip olan bazı kulüplerin transfer sürecine ilişkin izledikleri yöntem konusunda etik olmaya davet etti. Bazı kulüplerin ilk olarak kendileriyle değil oyuncuyla görüşmesinin doğru bir yöntem olmadığını ifade eden Özdemir, Yıldızspor’un kurumsal bir kulüp olduğunu belirterek bu anlamda bazı kulüplerin kendilerini ciddiye almaları gerektiğini dile getirdi.

“1. LİG VE SÜPER LİG TAKIMLARININ TAKİP ETTİĞİ BİR KULÜP HALİNE GELDİ”


Yıldızspor’un altyapısıyla Ege Bölgesi’nde örnek bir kulüp olduğunu kaydeden Özdemir, “Türkiye’nin birçok yerinde de tanınıyoruz. Sadece altyapısıyla değil, A takımda şans verdiği genç oyunlarla Yıldızspor, tanınan, bilinen ve takip edilen bir kulüp. Yıldızspor özellikle geçen sene sadece 2. Lig ve 3. Lig değil, 1. Lig ve Süper Lig takımlarının da takip ettiği bir kulüp haline geldi. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Bunun sonucunda da altyapıdan yetişip geçen yıl A Takım’da oynayan iki oyuncumuzu da Süper Lig’e verdik. Bununla beraber altyapıda sürekli katıldığı turnuvalarda, Türkiye Şampiyonası organizasyonlarında veya buradaki yerel lig maçlarında çağırıp scoutlara izlettirdiğimiz ve diğer takımlara çocuklarımızın daha iyi imkanlar içerisinde daha iyi gelişebileceği farklı kulüplere gidebilmesinin önünü açmak adına biz zaten çalışmalar içerisindeyiz. Dolayısıyla Yıldızspor kulübünün sürekli yetiştirici bir kulüp hüviyeti daha önce de vardı, hala da var, bunu geliştirerek devam ediyor.” diye konuştu.

“OYUNCULARIMIZLA, AİLELERİMİZLE BİZİ YÜZ YÜZE GETİRİYORLAR”


Bu süreçte zorlandıkları anlar, sıkıntı yaşadıkları zamanlar olduğunu ifade eden Özdemir, “Özellikle Yıldızspor altyapıda 15-20 tane antrenör çalıştıran, 500-600 tane çocuğa ve ailelerine hitap eden bir kulüp. Dolayısıyla Yıldızspor kulübünden bir oyuncu istemenin mutlaka bir yolu olmalı. Biz oyuncularımızın istenmesinden gurur duyuyoruz. Zaten biz bunun için de çaba harcıyoruz. Ancak çevremizde ve uzak çevremizde olan bazı kulüpler maalesef etik olarak izlenmesi gereken yolu izlemeyerek oyuncularımız ve aileleri bizimle yüz yüze getiriyorlar. Bizim kulüplerden talebimiz şu, eğer bir oyuncumuzu beğendiyseniz oyuncuyu değil, kulübü arayın. Kulüple görüşün ve kulübü muhatap alırsanız işimiz daha sağlıklı yürür. Çocuklarımızın önünü daha kolay açarız, çocuklar da aileler de mutlu olur. Çocuğu isteyen kulüp de o çocuğa daha çabuk kavuşur. Ancak bazı kulüpler, bizim gibi amatör kulüplerin emeğini hiçe sayarak velilere özellikle ‘git evraklarını al gel’ gibi bir yaklaşımda bulunuyor. Dolayısıyla bu doğru bir yaklaşım değil. Ben özellikle profesyonel kulüplerin altyapılarındaki koordinatörlere, hocalara ricam, Yıldızspor kulübü kurumsal bir kulüptür. Dolayısıyla bu tür tekliflere her zaman açıktır. Oyuncularımızın beğenilmesi bizim çok hoşumuza gider. Beğenilen bir kulüp olmak, beğenilen oyunculara sahip olmak bizim için bir gurur kaynağı. Ama onlar da bizi ciddiye ve dikkate alırlarsa memnun oluruz, sıkıntı yaşamayız.” şeklinde konuştu.

“KULÜP AŞAMASINI BİZE BIRAKSINLAR”


Ailelere de tavsiyelerde bulunan Özdemir, “Ailelere tavsiye anlamında şunu söylemek istiyorum. Futbol eğitimi alan her çocuk futbolcu olacak diye bir kural yok. Maalesef bazı ailelerimiz, aşırı beklenti içerisine giriyor. Yani ailenin geleceğini çocuğa bağlıyor. İnanın bu doğru bir yaklaşım değil. Sadece şöyle baksalar bile mutlu olabilirler, çocuğum kötü alışkanlıklara bulaşmadan, çocuğum kötü insanlarla temas etmeden, eğitmenlerin yanında günlerinin 3-4 saatini spor sahalarında geçiriyor. Bunu trilyonlar verseniz sağlayamazsınız. Dolayısıyla sadece bu açıdan baktığınızda topluma faydalı, ahlaklı birey olarak onların çocuklarını yetiştirmeye çalışıyoruz. Onun dışında futbolcu olması tamamıyla yeteneğine, fırsatlara ve şansa bağlı. Aileler ne kadar çok bu işin üstüne giderlerse çocuğu strese sokarlarsa bazen çok yetenekli futbolcular bile bundan etkilenip futbolcu olamıyorlar. Onun için bizim ailelerden ricamız, çocuklarını takip etsinler ama onları aşırı strese sokacak, onları baskı altına alacak yaklaşımlara kesinlikle girmesinler. Eğitimin bir kısmı aile, bir kısmı okul bir kısmı da kulüp. Kulüp aşamasını bize bıraksınlar. Biz ailedeki terbiyeye karışmıyoruz. Okuldaki eğitime karışmıyoruz. O zaman biz de futbol eğitimiyle ilgili yaptığımız çalışmalarda rica ediyoruz, velilerimiz bu konuda bize saygı duysunlar. Onlarla ilgili eğitim çalışmalarımızda, tercihlerimizde bizim yanımızda olsunlar.” dedi.