Saç ekimi, kalıcı, doğal görünümlü sonuçlar sundukları için saç dökülmesiyle baş etmenin daha popüler bir yolu haline geliyor. Saç dökülmesi fiziksel sağlığı doğrudan etkilemese de kişinin zihinsel sağlığını kesinlikle etkiliyor. Saç incelmesi ve kellik özgüveninizi etkileyebilir ve genel yaşam kalitenizi düşürebilir. Bu nedenle, saç ekimi yaptırmak gibi kalıcı çözümler yüksek talep görüyor. Ancak böyle bir ameliyatı hafife almamalısınız. Prosedürü planlarken, birkaç şeyi göz önünde bulundurmanız gerekir:

  • Hangi kliniğe gideceğiniz
  • Hangi doktoru seçeceğiniz
  • Ameliyatı ne zaman olacağınız
Birçok hasta, iyileşme sürecini ve iyileşme süresini etkileyebileceğini düşündükleri için yaz aylarında saç ekimi ameliyatı olmaktan endişe duyuyor. Bakalım bu doğru mu? Saç ekimi için ideal zaman Saç ekimi için ideal zamanın aslında hava durumu veya mevsimle pek bir ilgisi yok. Ameliyatınızı planlamak için mükemmel zaman, kendinizi hazır hissettiğiniz zaman diyebiliriz. İstanbulVita’nın uzman doktorları Dr. Özge Miray Gültekin ve Dr. Mustafa Ayhan Balcı, yılın herhangi bir zamanında saç ekimi işlemini gerçekleştirebilir ve kellik sorununuzu çözebilir. İstanbul Vita saç ekim merkezi Genel Direktörü Hasan Başol bu konuda, “İyileşme süreci hemen hemen her mevsim aynıdır. Saç ekimi yapılan alanı yazın güneşten ve terden, kışın yağmurdan ve rüzgârdan korumak gerekir.” Diyor.
Medicana Hastanesi’nde yürüttüğümüz Medicana saç ekimi, uzman kadrosu ve hasta memnuniyeti anlayışı ile kaliteli bir hizmet sunar. Yazın saç ekimi yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler Saç ekimi ameliyatı sonrası iyileşme süreniz boyunca yapmanız gereken en önemli şey saç derinizi iyi korumaktır. Öncelikle, yaz veya kış, güneşe maruz kalmayı sınırlandırmalısınız. Güneşin zararlı UV ışınlarına doğrudan maruz kalmak iyileşme süresini yavaşlatabilir ve hatta yeni ekilen saçınızın rengini bozabilir. İstanbul Vita saç ekim merkezi doktorlarından Dr. Özge Miray Gültekin, “Saç derinizde güneş yanığı yaşarsanız, ameliyat izi daha görünür hale gelebilir ve saç kökleri zarar görebilir. Bu nedenle ekim yapılan bölgeleri güneş ışınlarından koruduğunuz sürece yaz mevsimi saç ekimi yaptırmak mükemmel bir zaman olabilir.” Diyor. Bunun neden böyle olduğunu açıklıyoruz:
  1. Önümüzdeki yaza kadar yeni saçlarınız hazır
Bu yaz saç ekimi yaptırmaya karar verirseniz, önümüzdeki yaz saçlarınız tamamen dolacaktır. Bunun nedeni, saç ekiminin tam sonucunun, tedavinin başlamasından yaklaşık 10 ila 12 ay sonra elde edilmesidir. İlk sonuçlar, saçlar tamamen çıkana kadar yaklaşık üç ay sonra görülebilse de tamamen dolması biraz zaman alır. Bu nedenle saç ekimi zamanını önceden planlamalısınız ki istediğiniz zamanda dolgun saçlara sahip olun.
  1. Yaz mevsiminde bağışıklık sistemi daha güçlü
Bağışıklık sistemi yaz aylarında kışa göre daha güçlüdür. Bu, enfeksiyon riskini azalttığı ve iyileşme sürecini uyarabileceği için saç ekimi için de önemlidir. Ayrıca yılın bu zamanı D vitamini dengesi, kardiyovasküler sistem, diyabet veya otoimmün hastalıkların üzerinde de etkisi var. Genel olarak, vücudunuz yaz aylarında daha iyi durumda olduğundan saç ekimi ve hızlı iyileşme için uygun bir dönemdir. Dışarısı ister sıcak ister soğuk olsun, Türkiye'de saç ekimi sonrası saç derinizi korumanın en iyi yolu şapka kullanmaktır. Ekilen saç greftlerinin yerlerinden hareket etmesine neden olabileceğinden çok sıkı olmadığından emin olun. Ek olarak, yazın veya kışın saç ekimi sonrası saç derinizi korumak için:
  • Terlemeye neden olabilecek fiziksel aktivitelerden kaçının,
  • Herhangi bir kimyasaldan kaçının (doktorunuzun önerdiği tıbbi şampuan veya losyonlar hariç),
  • Ekilen saçlarınızla toz veya kirleticilerin temas etmesini önleyin.
Ameliyattan yaklaşık iki hafta sonra rahatlayabilir ve normal aktivitelerinize dönebilirsiniz. 10 ila 12 ay içinde, neredeyse hiçbir saç ekimi belirtisi göstermeyen kalın, doğal görünümlü saçlara sahip olacaksınız. Peki Hangi Kliniği Seçmelisiniz? Saç ekiminde bir başka önemli nokta da ekimi yaptıracağınız kliniktir. Sırf uygun saç ekimi fiyatlarına sahip diye deneyimsiz doktorlara saç ekimi yaptırmamalısınız. İstanbulVita, 15 yıldır uzman kadrosu ve deneyimli çalışanları ile özellikle İstanbul Anadolu yakasında, Medicana saç ekimi ve estetik alanlarında üst düzey hizmet sunmayı amaçlayan popüler ve modern bir saç ekim merkezidir. Saç ekimi İstanbul şehrinde oldukça popülerdir. En güzel tekniklerden olan Fue saç ekimi İstanbul merkezimizde yapılmaktadır. İstanbul Vita 2021 yılında en iyi saç ekim merkezi seçilmiş, Genel direktörümüz Hasan Başol tarafından bu ödül alınmıştır. Bu ödülle markamız, saç ekimi alanında başarısını da kanıtlamış ve müşterilerinin takdirini toplamıştır. İstanbul Vita tarafından sağlanan ekstra hizmetler ⦁ Ücretsiz saç analizi ve detaylı tavsiye ⦁ Gerekli olduğu takdirde transfer ve otel konaklama olanakları ⦁ Saç ekimi sonrası 1 yıl boyunca saçın gelişim süreci takibi ⦁ Operasyon sonrası ekilen saçlara %99 dökülmeme garantisi ⦁ Operasyon sonrası gerekli tüm ilaçlar Saç Ekimi Fiyatları Saç ekimi fiyatları kişiye bağlı bir değişken olduğundan web sitemizdeki isim ve telefon numarasını doldurup uzman doktorumuzun kişisel analizini ve size özel greft fiyatını alabilirsiniz.