İzmir’de 2010 yılında hayatını 49 yaşındaki İbrahim Dönmez ile birleştiren 53 yaşındaki Aysel Dönmez, 2015 yılında kilo alma şikayeti ile Tire Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde Dönmez’in fil hastalığına yakalandığı belirlendi. Şeker ve kalp rahatsızlığı da bulunan Dönmez’in kilosu, zamanla 120’den 200’ün üzerine çıktı. Kilolarından dolayı hareket edemez hale gelen yüzde 74 engelli Dönmez, bir yıl önce Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’ne taşındı. Tekerlekli sandalyesi olmadığı için sokağa çıkamayan Dönmez, 7 yıldır evde adeta hapis hayatı yaşıyor. Sürekli yatması nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluşan Dönmez’in tüm ihtiyaçları ise gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle yüzde 52 engelli olan eşi tarafından karşılanıyor. Dönmez, tekerlekli sandalye ve engelli yatağı için telefonla ulaştığı AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek’ten yardım istedi. Yardım çağrısına duyarsız kalmayan Başkan Celbek, Dönmez ailesini evinde ziyaret etti.

“HAPİS HAYATI YAŞIYORUM”


Celbek’e yaşadığı sağlık sorunlarını anlatan Aysel Dönmez, “Şeker, kalp ve fil hastalıkları ile mücadele ediyorum. 200 kilonun üzerindeyim. Kilolarım yüzünden yürüyemiyorum, kendi ihtiyaçlarımı bile karşılayamıyorum. Bu konuda sağ olsun eşim ve komşularım bana yardım ediyor. Onlar da olmasa tamamen perişan olacağım. Tekerlekli sandalyem olmadığı için 2015 yılından beri sokağa çıkamıyorum, adeta hapis hayatı yaşıyorum. Evde durmaktan psikolojim bile bozuldu. Dışarıya çıkıp, gezmeyi çok özledim. Ayrıca engelli yatağım da yok, her tarafımda yaralar oluştu. Allah rızası için yardım bekliyorum” diye konuştu.

“ÖLÜNCEYE KADAR SEVE SEVE BAKARIM”


İbrahim Dönmez de, eşi Aysel Dönmez’e sonuna kadar bakmaya hazır olduğunu belirterek, “Eşim benim her şeyim. Kilolarından dolayı evin içinde bile dolaşamıyor. Ben, ölünceye kadar ona seve seve bakarım. Ama onun üzüldüğünü görmek, beni daha çok mutsuz ediyor. Bir tekerlekli sandalyesi olsa en azından kendisini sokakta gezdirir ve rahatlamasını sağlarım. Ne engelli yatağı, ne de tekerlekli sandalye alacak gücümüz yok. Ben de engelliyim, çalışamıyorum” dedi.

“YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İÇİN ELİMDEN GELENİN FAZLASINI YAPIYORUM”


İlçe Başkanı Celbek de, Aysel Dönmez’in yüzünü güldürmek için elinden gelenin fazlasını yapacağını söyledi. Dönmez’in tekerlekli sandalye ve yatak talebinin yerine getirilmesi için girişimlerde bulunduğunu dile getiren Celbek, “Devletimizin ilgili birimleri ile görüştüm. Yatak sorunu, inşallah en kısa sürede çözülecek. Ablamız, belli bir kilonun üzerinde olduğu için özel bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var. Onun da yurt dışından temin edilmesi için çalışıyoruz. Ablamıza güzel bir haber vermek için sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.