MHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Sağdıç Büyükşehir yasası ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçen Balat’ta vatandaşlar ile bir araya geldi. Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen başkan Sağdıç ve yönetim kurulu üyeleri aldığı notlarını yetkili mercilere ileteceklerini ifade etti.
Kahve toplantısında sıkıntılarını ifade eden vatandaşların bir kısmı "Çoğunluğumuz tarım ve zeytincilikle uğraşıyor. Ancak sulamada problemlerimiz var. Açılan kuyular yeterli değil. ASKİ’ye müracaatımız var. ASKİ yetkileri yeni bir kuyu açılacağını beyan etmelerine rağmen henüz gerçekleşen bir çalışma yok. Ürünlerimiz yağışların az olması dolayısıyla zarar görecek. Bu konuda bize yardımcı olursanız memnun oluruz.”diyerek destek istedi.
Başka bir vatandaş ise “ Didim Belediyesi bizi yok sayıyor. Yollarımızda onarım gereken yerler var. Ulaşım problemimiz var. Çöp araçlarının daha sık gelmesini talep ediyoruz. Evsel atıkların dışında bulunan atıklarımız alınmıyor. Mahallemizde vaatlerde bulunan başkan yardımcımız gerekli desteği sağlamıyor.” dedi.
Başkan Sağdıç mahallede dile getirilen sıkıntıları yerinde inceledikten sonra yaptığı konuşmada “MHP ilçe başkanı olarak ve Cumhur İttifakı olarak aldığımız notlarımızı gerekli mercilere ileterek çözümler hakkında neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz.” diyerek Balat’ı daha sık ziyaret edeceğini ifade ederek mahalleden ayrıldı.