Toplantının ardından açıklamada bulunan CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, 2 belediye başkan yardımcısı ve Millet İttifakı’ndan 19 meclis üyesi ile Söke Belediyesi’nin hizmetlerine devam edeceğini söyledi.
Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in sağlık durumu hakkında bilgi veren Özcan, “Hepinizin yakından takip ettiğiniz üzere son dönemde yaşanan süreçte oluşan genel bir bilgi eksikliğini tamamlamak sizinle paylaşmak, varsa sizin basın mensuplarımızın soruları onları cevaplamak için karşınızdayım. Bildiğiniz gibi enfektif bir rahatsızlığı sebebiyle Söke’de özel bir hastanede tedavi altına alınan kıymetli Söke belediye başkanımız rahatsızlığının stabil hale gelmesinin ardından İzmir’de bir sağlık kurumuna sevk edilmek üzere tedavisi devam etmektedir. Hepinizin bildiği gibi enfektif durum belirli bir standarda geldikten sonra sayın Başkanın nörolojik rahatsızlığının önemli bir tedavi gerektirdiği bu noktada ailesinin isteği üzerine İzmir’de tedavi altına alındı. Biz Sayın Başkanımıza öncelikle acil şifalar diliyoruz. Bu süreci gerek il gerekse ilçe yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz bu tedavi sürecini yakından takip etmektedir. Başkanımızın hastalığının son durumunu paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

BELEDİYE VE BAŞKANLA İLGİLİ ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK


Millet İttifakı Belediye Meclis üyeleriyle birlikte gerçekleştirdikleri toplantıda tam mutabakat ve görüş birliği ile bir dizi kararlar aldıklarını dile getiren Özcan, şunları kaydetti: “Halkımız şundan hiç çekinmesinler söke belediyesiz hizmetlerine devam etmektedir. 2 belediye başkan yardımcısı,19 meclis üyemiz Millet İttifakı’mız halkımız aldığı destekle yoluna devam etmektedir. Bu konuda halkımızın kaygıya kapılmasını istemeyiz. Bu noktada çok değerli belediye meclis üyelerimizle birlikte toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı tam bir mutabakat ve görüş birliği çerçevesinde gerçekleşti. Tüm meclis üyelerimizi dinledik görüşlerini not aldık hep birlikte bir ürettiğimiz ortak aklı partimizin yetkili kurullarına aktardık. Bu toplantı ve toplantıya dayalı olarak oluşacak her türlü kararı gelecek dönemlerde basın mensuplarıyla paylaşmaya devam edeceğiz. Bu arada toplantıda halihazırdaki Söke Belediyemiz ve Belediye Başkanımız ile ilgili çok önemli kararlar aldık. Bu aldığımız kararlar uygulamaya geçtiğinde basında mensuplarıyla paylaşacağız.”

‘ARKADAŞLARIMIZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA”


“Devlette devamlılık esastır” diyen Özcan, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin idari yapısı çok önemli ve tarihsel geleneklere bağlıdır. Devlette devamlılık esastır. Hiç kimsenin kamuoyunun şüphesi olmasın verdiğimiz sözlerle ilgili her türlü hazırlığımızı tamamladık. Büyükşehir Belediyemiz ardı ardına ihalelerini yapıyor. Yakın hemen taze bir gelişme Savuca ve Yenidoğan alt yapı ihalesi tamamlandı, diğer soyalar hazırlanıyor. Biliyorsunuz kamu ihale kurumunda bekleme süreli ve inceleme süreleri var. O süreler geçtikten sonra kamuoyuyla bunların hepsi paylaşılacak. Söke Belediyemizde 19 millet ittifakının 19 meclis üyesi 2 başkan yardımcısı şuanda halihazırdaki başkan vekilimizde normal kurumsal kimliği içinde disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Arkadaşlarımız görevlerinin başında” diyerek bu süreçte belediye hizmetlerinin aksamayacağını ifade etti.