Nazilli’ye bağlı Bozyurt Mahallesi girişinde bulunan Yeşil Vadi Düğün Salonunda, 2022-2023 sezonu ilk kuru incir alım töreni gerçekleştirildi. Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde yapılan törene Nazilli ilçe Kaymakam Vekili Fehmi Sinan Niyazi, Nazilli Belediye Başkan Vekili İsmail Civlez, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, CHP Aydın milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, CHP İlçe Başkanı Serdar Alptekin, İYİ Parti Başkan vekili Mesut Öztunç, Nazilli Tarım İlçe Müdürü Sunay Güler, Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, daire başkanları, üreticiler, banka temsilcileri, borsa üyeleri katıldı.

‘2022 YILI HAYIRLI OLSUN’


Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu bir konuşma yaptı. Kırlıoğlu konuşmasında sezonun hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek, “Öncelikle tüm misafirlerimiz hoşgeldiniz. 2022 yılı sezonumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Nazilli’de incir ekonomimizde büyük bir değere sahip. Bunun için Nazilli tüccarımıza ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Dünyada söz sahibi olduğumuz kuru incir rakipsizdir. Hiçbir ülkede rakibimiz yoktur. Biz bir gücüz, incir bir güçtür. En büyük güç çiftçilerimiz olacak ki tüccarlarımız satış yapacak, işletmecilerimiz ihracat yapacak ve bu şekilde sofralarımıza getireceğiz. Bunun için de incircilerimizin en büyük sorunu olan yer sorunuydu. Bu sorunu çözmek için gerek siyasi iktidarımız, gerekse belediye başkanımız destek vererek Nazilli İncirciler Kooperatifi kurmaya karar verdik. Bildiğiniz üzere Mergen çayında 170 dönümlük arazimizi şu anda ıslah çalışmaları başladı. Nasipse kooperatifimiz adına burada işlemlere başlayacağız. Bu şekilde incirimizi daha modern saklama koşullarında halkımıza hizmet vereceğiz. İncirimizin daha iyi yerlere gelmesini sağlayacağız. Diğer taraftan Borsa binamızı yeniledik. Binamızın koşulları kötü olduğu için Avrupa Birliğine uygun şekilde yeni bir bina yaptık. Nasip olursa en kısa zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle 2022 yılında daha iyi bir sezon bekliyoruz” dedi.

‘İNCİRİN KALİTESİ ÖNEMLİ’


Çalışmalarından dolayı Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu’na teşekkür eden CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, "Bugün çok mutluyum. Neden mutluyum? Başkanıma 3 kere teşekkür ederim. Birinci teşekkürüm, borsa binası bitmiş, inşallah Eylül ayında açacağız. İkinci teşekkürüm Mergen Çayı’nda 500 dönümlük, artık incirci arkadaşlarımızın bir sanayi sitesi olacak, ama inciri sanayi sitesi olacak. Aydın'da örnek olacak. Çalışmalarından dolayı başkanımıza ve yönetimine teşekkür ederim. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, yakında iktidara gelecek iktidar vekili olarak bu konuda çalışmalara tam destek vereceğiz. Plan ve programına kadar gereğini yapacağız. 3'üncü teşekkürüm de hesap verilebilir, şeffaf bir yönetim sergiledi. Çıktı burada hesap verdi. Bu memlekette hesap verilebilir şeffaf yönetimi bu vatandaş özlüyor. Borsa başkanımız faaliyetlerinin kuruş kuruş hesabını veriyor. İşte vatandaşın özlediği bu. İncirci arkadaşların hakkını yitirmedik diyor. Önümüzdeki iktidarda, 6'lı masanın iktidarında hesap verilebilir, şeffaf bir yönetimi aynen uygulayacağız. Her şeyin uçtuğu, vatandaşın çiftçiliği bıraktığı bu dönemde çiftçinin yanında olmaya devam edeceğiz. Neden olacağız? Bizler geldik gidiyoruz. Bu koltuklar kimseye kalmaz, baki değil. Önemli olan ne bıraktığınız. 36 jeotermal mi bıraktık diyeceğiz. Denetlenmeyen jeotermaller mi bıraktınız? İncirin kalitesi önemli. Hazreti Muhammed ‘Tercih hakkım olsa cennete incir ağacı götürürdüm’ demiş. Kur’an-ı Kerim’de incir hurmanın olduğu yerde ol demiş. İnşallah biz de en iyi kaliteli inciri, zeytini gelecek nesillere sağlıklı olarak bırakacağız. Birlikte bırakacağız. Nurettin Başkana ve yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Geliyor gelmekte olan” şeklinde konuştu.

‘BAŞKAN KIRLIOĞLU’NU TEBRİK EDİYORUM’


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise yaptığı konuşmada, “Ben yıllarca siyaset yaptım, milletvekilliği yaptım Aydın’ın sorunlarını biliyoruz. Aydın’ın sorunlarını çözmek için üstün mücadelemizi veriyoruz. Bizler hepimiz üreticiyiz. Bizim derdimiz ülkenin ve üreticinin kalkınmasıdır. Biz 2002 yılında kendi kendine yeten bir ülke iken 2022’de yani 20 yıldır tüketen ithal eden bir ülkeysek oturup hepimizin düşünmesi lazım. Bu vesileyle başta Nazilli Borsa Başkanı Kırlıoğlu’na teşekkür ediyorum. Üretime dair çok güzel projeler oluşturmuş başarıların devamını diliyorum” diye konuştu.

‘ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’


AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, tarımsal alanda Türkiye’nin Avrupa birincisi olduğunu vurgulayarak incir sezonun hayırlı, uğurlu olmasını diledi. AK Partili Posacı, “Tarımsal alanda Avrupa’da birinciyiz. Dünyada yedinciyiz bunu ben bunu söylemiyorum internete yazın zaten göreceksiniz. Biz dünyadaki bu kadar çalkantıya rağmen 30 milyar destekleme bütçesi var Türkiye’nin. Ek bütçe yaptık 15 milyar TL daha tarıma destek verdik. Vermeye devam edeceğiz. Tarım için ne yapsak azdır. Biz üretenin yanındayız. Üretmek milli görev, üretenleri de milli kahraman derim her zaman ben. İlde ne varsa Nazilli’de de o olacak arkadaşlar. O bakımdan hizmette Nazilli’ye pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Mergen çayının ıslahı da burada. Özlenen projeyi hep beraber gerçekleştireceğiz. Türkiye üreten ve çiftçisine destek veren bir ülke. Biz üretmeye devam edeceğiz. İncirimiz hayırlı uğurlu olsun bol bereketli günler” şeklinde konuştu.
Programda 2021 yılında en çok tescil ücreti ödeyen üyelere plaketleri takdim edilerek, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.