CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Nazilli İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Aktaş ile birlikte Nazilli Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. NGC Başkanı Ümit Özmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette CHP’li Bülbül, basın mensuplarının yerel ve ülke gündemine dair sorularını yanıtladı.

AK PARTİ’NİN BÜROKRATI GİBİ HAREKET EDİYOR’


Nazilli’ye bağlı Dualar Mahallesi’nde metruk vaziyette bekleyen caminin durumuyla ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Süleyman Bülbül, Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer’e yüklenerek Tuncer’i iktidar yanlısı siyasi demeçler vermekle ve AK Parti’nin bürokratı gibi hareket etmekle suçladı. Kavaklı Mahallesi’nde Selçuklu döneminden kalma bir caminin restorasyonu sırasında caminin tarihi dokusuna zarar verildiğini iddia eden Bülbül “Bu nasıl restorasyon? Tarihi değerlerimizi koruyamayan bir müdür var. Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer siyasi açıklamalar yapacağına kültürel mirasımızı korusun. Kendisi sanki devletin değil AK Parti’nin bürokratı gibi hareket ediyor” dedi.

‘NAZİLLİ’DE KREŞ VE OTİZM MERKEZİ İNŞA EDECEĞİZ’


Nazilli’de hizmete açılan İstasyon Meydanı Yeraltı Otoparkı hakkındaki görüşleri sorulan CHP’li Bülbül, “İnşaat sektörünün ekonomik krizden bu denli etkilendiği, müteahhitlerin kamu projelerini yarıda bırakıp kaçtığı bir ortamda böyle bir projenin tamamlanmış olması büyük başarıdır. Başkanımızı Özlem Çerçioğlu’nu tebrik ediyorum. Bu proje PTT binasını da içine alacak şekilde büyüktü ama iktidar partisi zorluk çıkardığı için sınırlı bir alanda gerçekleşti. 115 araç kapasitesi var ve bence gayet yeterli. Nazilli’de kreş ve otizm merkezi de inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘PARTİ KAPATMAYA KARŞIYIZ’


Süleyman Bülbül’e akademisyen Ali Petek’in milletvekili aday adaylığı için yaptığı çalışmalar ve ön seçim talebi soruldu. “Ön seçim talebine hayır diyemeyiz” diyen Süleyman Bülbül “Ali Petek kardeşimizdir. Yolu açık olsun” şeklinde konuştu. Bir dönem Memleket Partisi’ne geçen ancak son günlerde CHP’ye dönmek için başvuruda bulunan Barkan Kalınomuz’la ilgili görüşü sorulan Bülbül “Ben Memleket Partisi’ndeki tüm kardeşlerimizi CHP’ye davet ediyorum. Sizin yuvanız CHP’dir” sözleriyle kapının açık olduğunu dile getirdi. Bülbül, genel siyasete dair sorulan sorulara yanıt verdi. HDP’nin 6’lı masanın gizli ortağı olduğu iddiasını yalanlayan Bülbül, “Bizim gizli ortağımız yok. Altı milyon oy alan bir partiyi yok sayamayız ama gizli ortağımız olduğu doğru değildir. Parti kapatmaya karşıyız. Yanlış yapan bir siyasetçiye şahsi cezalar verilmelidir” ifadelerine yer verdi.

‘İKTİDAR PARTİSİ ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR YAPIYOR’


Süleyman Bülbül, Nazilli’nin il olması için yapılan çalışmaların sorulması üzerine “Ben Nazilliliyim ve elbette Nazilli’nin il olmasını isterim. Bu tamamen siyasi iradenin istemesine bağlı. Nazilli’den çok daha küçük şehirler il yapıldı. Ama bu konuda iktidar partisi çelişkili açıklamalar yapıyor. Bu da samimiyetsiz olduklarını düşündürüyor. Cumhurbaşkanı bir kararnameyle istediği an Nazilli’yi il yapabilir ama yapmıyor” dedi. Millet İttifakı’nın iktidar olması halinde Nazilli’yi il yapıp yapmayacakları sorulan Bülbül “Bunu şu an tek başıma söylemem doğru değil” diye konuştu.