CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Bülbül, çarşı ziyaretlerinin ardından saha çalışmalarına Yeni Sanayi’de devam etti. Milletvekili Bülbül’e ziyaretlerinde CHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Nilgün Aktaş ve partililer eşlik etti.

MAZOT FİYATININ SABİTLENMESİ TALEBİ

Milletvekili Süleyman Bülbül ilk olarak sanayi ziyaretlerine Kamyoncular Birliği’yle başladı. Burada kamyoncuların sıkıntılarını dinleyen Bülbül, çözüm yolları konusunda karşılıklı fikir alışverişi de yaptı. Kamyoncu esnafı görüşmelerde Bülbül’den mazotta sabit fiyat uygulanmasını isterken, mazotun düşmesinin de çıkmasının da kendilerine kaybettirdiğini belirttiler. Kamyoncular ayrıca diğer giderlerin de çok arttığını ifade ederek sefere çıkarken varış noktasına vardıklarında artık zarar etmek istemediklerini dile getirdiler.

SIKINTILARI AKTARDILAR


Bülbül ve beraberindekilerin Kamyoncular Birliğinden sonraki durağı Galericiler Sitesi oldu. Burada Galericiler Sitesi Başkanı Suat İşbilen ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Süleyman Bülbül’le galericilerin yaşadığı sıkıntılar konuşuldu. Başkan İşbilen Bülbül’e sıkıntıları aktarırken, bankaların kredilere sınır getirmesinin, belgesi olmayan herkesin ve internetten satışların işlerini olumsuz yönde nasıl etkilediğini aktardı. Bülbül de galerici esnafının bütün sıkıntılarını Kılıçdaroğlu ile paylaşacağını ve TBMM’de de soru önergesi olarak vereceğini belirtti.

FİYAT ARTIŞI OLUMSUZ ETKİLİYOR


Nazilli Demirciler Odasını da ziyaret eden Milletvekili Süleyman Bülbül, Başkan Nuri Şimşek ve yönetim kurulu tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılandı. Başkan Şimşek üyelerinin fiyat artışlarından çok etkilendiğini, işlerinin çok azaldığını ifade ederek fiyatlarda esnaflar olarak sabitlik istediklerinin altını çizdi.

“CEVABI VATANDAŞ VERECEK”


Demirciler Odası Başkanına, “Allah hepimizin yardımcısı olsun dedirten iktidara sandıktan gereken cevabı vatandaş verecektir” diyen CHP’li Milletvekili Süleyman Bülbül, “Bu sadece Demirciler Odası’yla ilgili değil zincirleme vatandaşın durumu neyse Demirciler Odası üyelerinin durumu da o. Ekonomik anlamda kriz tavanı aşmış durumda, vatandaş açlık sınırında yoksulluk sınırının 22 bin olduğu memlekette asgari ücretin yüzde 60 kamu görevlilerin tarafından alındığı bir memlekette neyi anlatacağız? Demirin geçen seneki durumuyla bu seneki durumu bir mi? Yüzde 300 zam var, demirciler odası üyelerinin alım gücünde düşme var. İnşallah bu çözümü değişimle beraber çözeceğiz” ifadelerini kullandı.