Nazilli Esnafları Güç Birliği Dernek Başkanı Meltem Tuğral’ın başlattığı saha çalışması hız kesmeden devam ediyor. Üçüncüsünü düzenlediği kahvaltı etkinliğinde İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanvekili Mesut Öztunç’u ağırlayan Tuğral, esnafın sorunları ve ilçe siyaseti hakkında istişarelerde bulundu.

“BAŞKANVEKİLİMİZ ÖZTUNÇ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”


Düzenledikleri kahvaltı etkinliğinde öncelikle İYİ Partili Öztunç’a teşekkür eden Başkan Tuğral, “Uzun yaşam şehri olarak bilinen Nazilli'nin emekli şehri havasından çıkıp genç nüfusu çeken bir şehir olmasını istiyoruz. Oldukça durağan olan yaşam tarzı ve dolayısı ile yerel ekonominin canlanması için öncelikle sosyal ve kültürel faaliyetlerin artması, özellikle yükseköğretimde sayısı hızla düşen gençlerin tekrar Nazilli'yi tercih etmesini sağlayacak ortam oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Efeler'de açılan Tekstil Park benzeri bir sosyal alanın Sümerpark, Millet Bahçesi gibi alanlarda açılması ve buraların aktif tutulması, sosyal, kültürel faaliyetlerle desteklenmesi şehrin hareketlenmesine katkıda bulunacaktır. Yerel esnaf olarak en önemli sorunlarımızdan birisi de daha önce defalarca belirttiğimiz gibi kuralsız, keyfe keder her yere açılan zincir marketler. Zincir market şubelerinin belli kurallara göre açılması konusunda daha önce de taleplerimizi iletmiştik. Bu talebin belediye meclisinde değerlendirilmesini, zincir market şubelerinin mesafe, nüfus, trafik ve otopark gibi kriterlere uyum sağladıkları takdirde açılabilmesi konusunda karar alınmasını bekliyoruz” dedi.

‘BU TÜR ETKİNLİKLER ARTTIRILMALI’


Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Öztunç, “Öncelikle böylesi güzel bir etkinlikten dolayı Nazilli Esnafları Güç Birliği Dernek Başkanı Meltem Tuğral hanıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah böyle etkinliklerimi artar. Sadece ben özelinde değil tüm siyasilerimizle yapılan bu tür etkinlikler ortak akıllar getirir diye düşünüyorum. Esnaflarımızın dertlerinin bütün siyasi partilerin dertleri olması sebebiyle bu tür etkinliklerin olması çok güzel. Sizleri takdir ediyorum. Emeğinize sağlık çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.