TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte AK Partili milletvekilleri Aydın’da saha çalışmalarına başladı. Nazilli’de birtakım ziyaretlerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak ve yönetimi eşlik etti. İlk olarak Dallıca Mahalle Muhtarlığında mahalle sakinleri ile sohbet eden ve talepleri not alan AK Partili Yavuz, Dallıca Mahallesinde doğal ürün üreticisi Sevgül Batur’un işletmesine ziyarette bulundu. İş kadını Batur, Yavuz’a kendi ürünlerinden hazırlanmış sepet hediye ederek ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

‘MUHTARLARIMIZ İKİ ARADA BİR DEREDE KALIYOR’


Ziyaretlerinin ikinci durağı Muhtarlar Derneği olan Yavuz, muhtarların ayrı ayrı talep ve isteklerini dinleyerek notlar aldı. Sürekli sahada olduklarını söyleyen Milletvekili Yavuz, “Biz sürekli sahada olmaya çalışıyoruz. Tabi sıkıntılar nedir ne değildir öğrenmemiz lazım. Dokunamazsak, dinleyemezsek halkın içine de giremezsek öğrenemeyiz. Her gittiğimiz yerde ilk olarak muhtarlarımızı ziyaret ediyoruz. Genel olarak muhtarımızın istekleri çok fazla değil aslında. Burada Büyükşehir olmaktan kaynaklanan bazı sorumluluk alanlarında karışmalar var. Bu karışmalardan ötürü, biraz da siyaseti benim anladığım kadarıyla Büyükşehir kullanıyor. Kendi oy potansiyeli olan yerlerde biraz daha fazla hizmet etmek gibi bir yönlendirme yapıyor. Tabi muhtarlarımız iki arada bir derede kalıyor. Muhtarımızda seçilerek gelmiş, bir şey söylendiğinde işi çözmek istiyorlar. Ama genel itibariyle belediyenin yapması gereken ama yapmadığı konularla karşı karşıyayız. Biz elimizden geldiğince bunları yapmaya çalışıyoruz. Daha önce özel idare zamanında görev yapmış muhtarımıza sorduğumuzda, hepsi özel idareyken sağlıklı bir şekilde bu yatırımların yapıldığını söylüyorlar. Fakat Büyükşehir’e geçtikten sonra sahaya adaletli bir şekilde yansımıyor” diye konuştu.


‘DEVLETİMİZ PROJELERE BAŞLIYOR VE BİTİRİYOR’


İktidar olduktan sonra yaptıkları yatırım ve projeleri sahada anlatamama gibi bir sıkıntılarının olduğunu ancak bunu teşkilatlarla birlikte aştıklarını söyleyen Yavuz, “Artık bu sıkıntıyı teşkilatlarımızla beraber aşıyoruz. Vatandaş da anlatırken bildiğini fark ettiğini bizim anlattıklarımızla pekiştiriyorlar. Aydın’da devletin yaptığı ve yapması gereken projelerle ilgili bazı engeller olsa da bazen önümüze çıksa da veya bunları farklı yorumlasalar da biz gerçekten çok ciddi projeler yapıyoruz. Hamdolsun devletimiz projelere başlıyor ve bitiyor. Devletimiz güçlü” şeklinde konuştu.