Gündem maddesiyle ilgili olarak Belediye Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici, “Ataeymir mahallesinde mezarlıklarda bulunan fıstık ağaçları 4 yıllığına kiralanmıştı. Bu hasat döneminden sonra 4 yıllık süre sona eriyor. 4 yıllık uzatma talebi var” şeklinde bilgi verdi. Gündem maddesi hakkında söz alan CHP’li İbrahim Kayahan, “4 yıl önce belediye bunu 40 bin liraya verdi. Biz bunu belediye olarak kendimiz toplasak daha çok para kazanırız. İlla verilecekse de çay kahve parasına verilmesin. 4 yıl önce verilen bu paraya verilmesine çok üzüldüm. Birilerine peşkeş çekeceksek kalsın belediye toplasın. Bugün belediyemizde Ziraat Mühendisi arkadaşımız var. Muhasebecilik yaptıracağınıza salın abi adamı o yetiştirsin” dedi.
MHP’li Mehmet Osan da Kayahan’a destek verirken, “4 yıl önce mesela kilosu 20 liraysa şimdi 120 lira oldu. Buna göre değerlendirmek lazım” ifadelerini kullandı.

İHALEYE ÇIKACAK


Bu konuda konuşan Başkan Mehmet Erikmen, “Fıstık yetiştiriciliği kolay değil. Emek isteyen bir iş. Sizin tercihinizdir. Verelim vermeyelim demiyorum. Bu bölgede Antep fıstığından anlayan pek fazla insan yok. Bu meziyet isteyen bir iş. Geyre’de daha fazla ağaç var ama bu adı geçen Ataeymir’in 10’da biri kadar mahsül yok” değerlendirmesi yaptı. İtirazlar sebebiyle mezarlıklarda bulunan fıstık ağaçlarının 4 yıllığına ihaleye çıkılması oy birliği ile kabul edildi.