CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak’ın iddiaları üzerinden AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı’ya yönelik olarak yapılan haber ve söylemler yargıya taşındı. Edinilen bilgiye göre; Didim’de bir nişan merasimine katılan AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu masaya CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak geldi. Masadakilerle tokalaşan Koçak, ardından elini AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı’ya uzattı. Subaşı’nın Koçak’a, "Sen Alevi’sin, ben senin elini sıkmam." diyerek selamlaşmayı reddettiği ileri sürülürken, yaşananlar basına yansıdı.

“ALEVİ DİYEREK AŞAĞILAMAYA ÇALIŞTI”


Olayla ilgili bir haber sitesine açıklama yapan CHP’li Koçak, “Katıldığımız cemiyette toplumumuza ve ülkemize kesinlikle yakışmayan bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Alevilere yönelik düzenlenen saldırıların bu kadar arttığı bir dönemde AKP Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, kendisine uzattığımız eli sıkmadı ve sözleriyle kalitesini ortaya serdi. "Alevi" diyerek aşağılamaya çalıştığı kişilerin Didim’imizin büyük bir kesimini oluşturduğunu unutmuş olacak ki kalabalık bir cemiyet içerisinde bu hareketi gerçekleştirdi. Binlerce yıldır barış ve kardeşlik içerisinde yaşayan toplumumuzu bu gibi davranışlar ile bölmeye çalışan AKP'li Subaşı gibi kişileri şiddetle kınıyor, kendilerini özür dilemeye davet ediyorum.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“ASILSIZ VE AHLAKSIZCA BİR İDDİA”


Olayın basın aracılığıyla dile getirilmesinin ardından açıklama yapan AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, iddiaların tamamen asılsız ve yalan olduğunu ifade ederek, “Dün gece saatlerinde hakkımda çıkan asılsız, alçakça bir haber üzerine suç duyurusunda bulunduk. Habere göre CHP Didim İlçe Örgütü Başkanı bir etkinlikte bana elini uzatmış, sözde ben de ona ‘Sen Alevi’sin senin elini tutmam’ demişim. Bakın bu alçaklıktır. Olayın aslı şöyledir; o şahıs bana elini uzatmıştır; ben de geçmişte bana “Memleket yanıyor sen saçını tarıyorsun” diyerek ahlaksızca bir benzetme yapan şahısla sırf kendi elimi kirletmemek adına tokalaşmamışımdır. Ama o kendi edepsizliğini, kendi ahlaksızlığını Aleviliğin altına sığınarak benimle temizlemeye çalışmıştır. Belli ki son haftalarda ülkemizin farklı yerlerinde ortaya çıkan ve özellikle de Alevi kardeşlerimize yönelik gerçekleştirilen provokasyonları Didim’de de bu kişiler yapmaya üstlenmiş. Benim nezdimde cemevine saldıran alçaklarla bu iftirayı atıp bizi Alevi kardeşlerimizle karşı karşıya getirmeye çalışanlar aynıdır! Ben Kürt kökenli bir Türk vatandaşıyım! Geçmişte kökenimden dolayı çok ayrımcılığa, çok zorbalığa maruz kaldım ama hiçbir masumu, hiçbir temiz insanı bana zulmedenlerle bir tutmadım. Allah’a çok şükür ki dilinden dininden, ırkından dolayı ayrımcılık görmek, bu değerler üzerinden kavga etmek eski Türkiye’de kaldı. Belli ki eski Türkiye’nin mahsulleri olan şahıslar bu kirli zihniyeti hortlatmaya çalışıyorlar. Milletimiz buna izin vermeyecek inşallah! Kendileri bataklıktan çıkamayan alçaklar bize çamur bulaştırmaya çalışıyorlar ama her defasında kendileri batıyor! Biz onların asıl derdini de biliyoruz, belediyede çete olarak işledikleri suçlar bir bir ortaya çıkınca paniğe kapıldılar, böyle alçakça iftira atarak hedef şaşırtmaya çalışıyorlar. Bundan sonra hangi alçak iftirayı atarlar bilmiyorum ama bildiğim tek şey var o da sonlarının yakın olduğu! Buradan da söylüyorum, böylesine kirli bir iftirayı ortaya atıp ortadan kaybolan da bunu kaleme alan da alçaktır, haysiyetsizdir. İnsanlığımı, onurumu, gururumu asla böyle insanlara yem etmeyeceğimi bilsinler. Onların da birazcık onurları gururları varsa yaptıkları işi bırakıp gitsinler” ifadelerini kullandı.

“AZICIK ONURUN VARSA İSPATLA, YOKSA KOLTUĞU BIRAK”


Subaşı, “Onları önce Allah’a sonra yüce Türk adaletine havale ediyorum. Ve son olarak buradan böyle alçakça bir iftirada bulunan Nurettin’e sesleniyorum, azıcık haysiyetin, onurun varsa çık bu iddianı ispatla, yoksa o koltuğu derhal bırak. Ben iki cihanda da bu şahıslara hakkımı helal etmiyorum.” sözleriyle tepki gösterdi.
AK Partili Subaşı ve ilçe yöneticileri olayla ilgili olarak Didim Cumhuriyet Başsavcılığına CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak ve haberi yapan internet sitesi sahibi hakkında “Yalan, asılsız haber ile küçük düşürme, iftira atma, toplum huzurunu bozma, halkı kin ve düşmanlık ve nefrete yönlendirme” suçlarının işlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.