Yaz mevsiminde Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Aydın’da sıcaktan bunalan vatandaşlar, tatillerinde özellikle Karadeniz Bölgesi’ne gitmeyi tercih ediyor. Aydın’a göre hava sıcaklığının daha düşük olduğu Karadeniz’de Samsun, Rize, Ordu, Trabzon, Artvin ve Gürcistan’ın Batum kentine turlar aracılığı ile giden Aydınlılar, yeşilin en güzel döneminin yaşandığı Karadeniz’de serin havada rehber eşliğinde tarihi ve doğal güzellikleri görme fırsatı yakalıyor.

“TURLARIMIZA TALEP ÇOK FAZLA”


Fibar Tur’un sahibi Fırat Barışık, Aydınlıların yaz aylarında tatil yapmak için Karadeniz Bölgesi’ne gitmeyi tercih ettiğini belirterek, “Aydın’ımızda yaz mevsiminde hava sıcaklığı 35 ile 45 derece arasında seyrediyor. Sıcak havadan uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımız, özellikle Karadeniz Bölgesi’ne gidiyor. Karadeniz, Aydın’a göre hava sıcaklığı daha düşük olmasının dışında, yeşilin en güzel olduğu dönemde. Konaklamalı Karadeniz turlarımıza haziran ayında başladık, 15 Eylül’e kadar devam edeceğiz. Çünkü turlarımıza talep çok fazla. Vatandaşlarımıza, turlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl geçmiş yıllara göre daha fazla Karadeniz turu düzenledik. Bu anlamda da mutluyuz” dedi.

KÜLTÜR VE LEZZETLERİNİ TANIYORLAR


Turla vatandaşları Karadeniz’de Samsun, Rize, Ordu, Trabzon, Artvin ve Gürcistan’ın Batum kentine götürdüklerini belirten Barışık, vatandaşları rehberler aracılığıyla gezdirdiklerini, kendilerine tarihi ve doğal güzellikleri görme, bölgenin lezzet ve kültürünü de tanıma imkanı sunduklarını söyledi.

TURLAR DAHA EKONOMİK


Yol ücreti, otel konaklaması, yeme-içme ve rehber hizmeti düşünüldüğünde turların bireysel veya ailece araçla yapılan tatil gezmesine göre çok daha ekonomik olduğunu vurgulayan Barışık, turlarda zamanın da en verimli şekilde değerlendirildiğini, en kısa zamanda en fazla yerin gösterildiğini ifade etti. Günübirlik olarak tatil bölgelerine de tur gerçekleştirdiklerini anlatan Barışık, eylül ayından sonra da GAP Bölgesi’ne tur düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.