Gümüş, İller Bankasından alınan 500 bin lira hibe ile yapılan ve faaliyete geçmeyen Millet Bahçesi ile GEKA'dan alınan 1 milyonluk hibe ile yapılan Bungolov ev projelerinin akıbetini Belediye Başkanı Mehmet Erikmen'e sordu. Gümüş, "Yapmış olduğunuz bungolov evler ve millet bahçesi projeleri vardı. Bunlar ne durumda bilgilendirirseniz seviniriz.
Millet Bahçesinin uygunsuz şekilde kullanıldığı ile alakalı halk arasında bilgiler geliyor. Buranın sorumluluğu Karacası Belediyesinde. İhaleye çıktık olmadı. Havuz yapacağız vs denileceğine makul bir ücret karşılığında kiralansa olmaz mı?" dedi.

BUNGOLOV PROJESİ DEVAM EDİYOR


Erikmen, "Millet Bahçesini ihaleye çıktık tutan olmadı. Millet bahçesine bir halı saha ve havuz yapacağız. Tekrar mevzuat gereği ihaleye çıktık. Tutulmazsa rakamını düşüreceğiz. Bungolov evlerini GEKA’dan teslim almadık. Çünkü gelecek mutfak malzemeleri de var. Şu anki anlayışımıza göre bir araçlık misafirleri ağırlayacak kapasitede olması lazım. Yüksek ihtimal bir proje daha yapacağız. Bu kez YİKOB’la yapacağız. Bir ya da 1,5 milyon daha masraf olacak. Şu an 10 ev tur operatörlerinin ihtiyacını görmüyor" dedi.

"MİLLET BAHÇESİNDE EKSİKLERİ GİDERİYORUZ"


Millet Bahçesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Erikmen, "Zaten mevzuat gereği bir kere daha aynı fiyattan ihaleye çıkılmak zorunda. Daha sonra gerekirse düşüreceğiz. Oraya zarar verenleri de biliyoruz ama deşifre etmek istemiyoruz. Takibindeyiz. İlgilenilmemesi iddialarını kabul etmiyorum. Herkes elinden kadar bir şeyler yapmaya çalışıyor. Eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Belki burada tutmadı, o da olabilir" şeklinde konuştu.


FESTİVAL STANT YERLERİ


Öte yandan Gümüş, Karacasu Belediyesinin festivaldeki stant yerlerinin ihaleye çıkılması ile ilgili, "Ana arterdeki sorumluluk Büyükşehir’e ait. Bu konuda biz burayı festivalde bu şekilde kullanacağız diye bir yazışma yapıldı mı yapılmadıysa bunun yapılması gerekir. Yarın gelen esnaf mağdur olmasın" dedi. Erikmen, "Karacasu ekonomisine katkı sağlayan meslek gruplarına ücretsiz olarak vereceğiz. Burada ince çizgiyi kaçırmayalım. Kendi değerlerimize sahip çıkarak kalanı için farklı bir model uyguluyoruz. Festivalle ilgili bir durum olduğu için görüşmedik. Sorun çıkacaksa görüşelim. Sorun çıkar mı?" dedi. Gümüş, "Nezaketen sormak yerinde olur" şeklinde yanıt verdi.